Single use only

De term "single use only" (in het Nederlands "alleen voor eenmalig gebruik") verwijst naar producten die bedoeld zijn om slechts één keer te worden gebruikt voordat ze moeten worden weggegooid. Dit kan van toepassing zijn op een breed scala aan producten, zoals medische instrumenten, persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals handschoenen en maskers), voedselverpakkingen en andere consumentenproducten.

De normering voor producten die "single use only" zijn, is bedoeld om te zorgen dat deze producten veilig en hygiënisch zijn voor gebruik. Dit betekent dat ze voldoen aan bepaalde eisen met betrekking tot hun materiaal, constructie, prestaties en merkgegevens. Deze eisen kunnen verschillen afhankelijk van het type product en de specifieke toepassing.

Het is belangrijk om te onthouden dat producten die "single use only" zijn, niet gereinigd of hergebruikt mogen worden. Dit kan leiden tot hygiënische risico's en kan ook leiden tot een vermindering van de prestaties van het product. In plaats daarvan moeten deze producten na gebruik worden weggegooid en vervangen door nieuwe exemplaren.