Carel Lurvink
Nitril disposable handschoenen, wat moet u weten?

Nitril disposable handschoenen, wat moet u weten?

Efficiënt, ergonomisch en veilig werken

Vroeger werden disposable handschoenen alleen door chirurgen en medici gebruikt. Nu zien we de wegwerphandschoen bijna op elke werkvloer. Ook de grondstoffen waarvan disposable handschoenen worden gemaakt, zijn veranderd. Latex is bekend, maar deze handschoenen zijn tegenwoordig vaak gemaakt van nitril. Wat nitril is, wat de voordelen zijn en meer handige informatie leest u in ons blog. 

Nitril handschoenen in verschillende kleuren

Witte en transparante disposable handschoenen zijn standaard - en daarmee zo saai dat mensen ze zonder nadenken gebruiken. Geef een handschoen een felle kleur en de gebruiker is zich veel bewuster van de handschoen én van het belang om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Mede daarom zijn nitril wegwerphandschoenen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een andere reden voor het gebruik van verschillende kleuren is dat iedere zone binnen een bedrijf een andere kleur handschoen kan gebruiken, wat kruisbesmetting voorkomt.

Download handboek disposable handschoenen

Tips voor het gebruik

  1. Trek disposable handschoenen correct aan. Verontreiniging op uw handen wordt overgebracht naar en door de handschoen. Was of desinfecteer daarom altijd eerst uw handen en droog ze goed af. Zorg ervoor dat u uw handschoenen op een schone plek aantrekt. Het is ook belangrijk horloges, ringen en andere sieraden af te doen voordat u uw handschoenen aantrekt (en bij voorkeur heeft u korte nagels zonder scherpe randjes). Zo voorkomt u dat de handschoen scheurt.
  2. Trek disposable handschoenen correct uit. Het belangrijkste om te onthouden bij het uittrekken van wegwerphandschoenen is dat u de buitenkant van de handschoen niet aanraakt. Doet u dat wel, dan kunt u ongewenste vloeistoffen, bacteriën of substanties op uw huid krijgen. Begin met uw dominante hand en trek eerst de handschoen van deze hand uit.
  3. Gebruik handschoenen altijd in de juiste maat. Als de handschoen te groot is, zorgt het loszittende materiaal voor minder vingergevoeligheid en grip. Als uw handschoen te klein is, loopt u het risico dat de handschoen scheurt waardoor u kans loopt op besmetting. Als disposable handschoenen langere tijd gedragen worden, kunnen ze ook oncomfortabel worden als ze te strak zitten, uw handen raken dan snel vermoeid. Koop nitril wegwerphandschoenen daarom altijd in de juiste maat, zodat ze voldoende bewegingsruimte bieden en comfortabel dragen.

Bescherming tegen chemicaliën, micro-organismen en virussen: EN ISO 374

Veel disposable handschoenen zijn gecertificeerd om bescherming te bieden tegen micro-organismen, maar zijn niet aantoonbaar geschikt om de gebruiker tegen virussen te beschermen.  Hiervoor is de norm ISO 374 in het leven geroepen. Hierin staan de eisen voor handschoenen die beschermen tegen chemicaliën, virussen en micro-organismen.

  • EN ISO 374-1: staat dit op de verpakking, dan beschermt de handschoen tegen chemische stoffen. Let op: dit is niet van toepassing op ‘alle’ chemische stoffen. Raadpleeg onze whitepaper over EN ISO 374 voor meer informatie.
  • EN ISO 374-5: deze handschoenen beschermen tegen micro-organismen.
  • Als het woord ‘virus’ onder het icoon staat, bieden de handschoenen ook bescherming tegen virussen.

Het ultieme disposable handschoenen handboek

Meer weten over nitril handschoenen? Download gratis ons ultieme disposable handschoenen handboek en krijg meer informatie over de voordelen van nitril handschoenen en andere handige tips.

Download handboek disposable handschoenen
 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur