Kiyoh Logo 8,9
Carel Lurvink

Filter

Merk

KleurMateriaalInhoud

Categorie

Afvalscheiding

Afvalscheiding

Afvalscheiding maakt het mogelijk verschillende delen van afval te hergebruiken of te recyclen waardoor nieuwe grondstoffen, energie en geld bespaard worden. Daarom is afvalscheiding van groot belang voor het mileu. Men moet niet vergeten dat het ook nog eens goed is voor uw eigen portemonnee doordat de afvalstoffenheffing door afvalscheiding omlaag kan.
 
Voorscheiding wordt door de gebruiker zelf gedaan. De verschillende soorten afval worden in verschillende containers, zakken of kratten verzameld. In het assortiment van Carel Lurvink vindt u verschillende kleuren afvalbakken wat het scheiden van afval een stuk minder gecompliceerd maakt. Men kan namelijk een kleur toewijzen voor elk type afval. De afvalscheiding afvalbakken zijn ideaal voor op kantoor zodat iedereen weet in welke bak iets moet.

Welke types afval worden eigenlijk van elkaar gescheiden?
-       Glas: glas kan oneindig recycled worden. Het wordt gesmolten en weer opnieuw gegoten. Omspoelen is niet nodig en deksels en kurken kunnen ook mee de glasbak in. Echter horen vuurvast glas, ruiten, kristal en keramiek niet in de glasbak doordat ze een ander smeltpunt hebben en dus niet op dezelfde manier recycled kunnen worden.
-       GFT (groente-, fruit- en teeltafval): van etensresten en groenafval kan compost of gas gemaakt worden.
-       Papier: oud papier en karton dient als grondstof voor nieuw papier en karton.
-       Plastic: 40% van al het plastic dat we weggooien kan verwerkt worden in de productie van nieuwe plastic artikelen.
-       PMD (Plastic-, Metalen- en Drinkpakken): Bij veel gemeentes kunnen blikken en drinkpakken ook bij het plastic afval. Afvalverwerkers scheiden dan het plastic, blik en de drinkpakken tijdens de nascheiding met hulp van zeven en magneten. Dit kost uiteraard extra energie tijdens de afvalscheiding maar minder afval moet vervoerd worden.
-       Restafval: al het afval dat niet tot een van de andere categorieën hoort.
 
Een voorwaarde voor het recyclen van afval is dat het niet ‘vervuild’ is met andere soorten afval. Het nascheiden van ingezameld is in veel gevallen mogelijk maar kost tijd en geld. De meeste afvalverwerkingscentrales beschikken ook niet over genoeg sorteermachines. Daarom beland sterkt vervuild afval samen met al het afval dat niet recycled kan worden in de verbrandingsoven. Onze afvalscheiding afvalvakken helpen bij het zorgvuldig scheiden van afval en dragen dus bij aan het besparen van grondstoffen, energie en geld.

Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Prijs per stuk
excl. btw
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd
Kiyoh Logo 8,9

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

Servicecenter Winschoten
J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten

0597 - 4226001


Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur