Carel Lurvink

Filter

Merk


Kleur
MaatMateriaalEigenschap

Inhoud
Categorie

Opvang en opslag

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Opvang en opslag

Wilt u producten zo handig mogelijk opslaan en tegelijkertijd zorgen voor veilige opslag door middel van veiligheidsopvang? Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment opvang en opslag. Bij ons spelen veiligheid en efficiëntie een grote rol. De opslagruimtes moeten zo efficiënt mogelijk zijn ingericht maar dat mag uiteraard niet ten koste gaan van veiligheid. Voor een zo efficiënt mogelijke opslag bieden wij diverse opslagkasten en jerrycanhouders. Mocht er toch iets lekken bieden wij diverse oplossingen zoals absorptiestrips, absorptiematten, absorptiedoeken, absorptieworsten, stofbindend veegpoeder, diverse absorptiekorrels en andere absorptiemiddelen. Het is ook verstandig bij een lekkage een vloeistofbarriere te gebruiken zodat de lekkage zich niet nog verder kan uitbreiden en de rest van de opslag ruimte onaangetast blijft.

Voorkom milieuschade met de juiste opvang

Als bepaalde chemicaliën lekker kan dat leiden tot bodem verontreiniging. Gelekte chemicaliën kunnen zelfs in het grondwater terechtkomen. Dit is niet alleen erg schadelijk voor het milieu maar kan ook ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van mens en dier. Door middel van de juiste opvang kan bodem verontreiniging voorkomen, of op zijn minst geminimaliseerd worden. Tegenwoordig bevat elk algemeen noodplan ook een “spil plan” waarin staat hoe er in geval van een bedrijfsongeval of lekkage gehandeld moet worden.

Hoe kunt u het beste een lekkage opruimen?

Lekkende olie en vloeistoffen kunt u het makkelijkste opruimen met absorptiematerialen. Uiteraard kunt u ook preventief handelen door de werkvloer met een absorptiemat te beschermen. Als er dan iets gemorst wordt, wordt het direkt door de absorptiemat opgenomen. Ook moet u bij de aanschaf van absorptiemateriaal er rekening mee houden dat niet alle absorptiematerialen overal inzetbaar zijn. Er wort altijd aangegeven wat het absorptiemateriaal in staat is te absorberen. De meeste absorptiematerialen zijn erg veelzijdig en absorberen vele verschillende vloeistoffen. Toch moet u altijd controleren wat het absorptiemateriaal kan absorberen. Kan het absorptiemateriaal bijvoorbeeld olie, water, zuren, koelvloeistoffen, niet-brandbare oplosmiddelen, koolwaterstoffen, diesel en/of benzine absorberen?

Welk type absorptiemateriaal gebruik ik waarvoor?

-       Absorptieworst: met een absorptieworst kunt u gemakkelijk een barriëre rondom een lekkage of machine vormen.
-       Absorptiekussens: Een absorptiekussen kan grote hoeveelheden vloeistoffen opnemen en blijft daarbij drijven. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld ideaal voor het verwijderen van olie uit wateren.
-       Absorptiekorrels: zeer geschikt als u snel en veilig moet handelen bij lekkages.  
-       Absorptiedoeken: handig als u kleine hoeveelheden gemorst hebt.
-       Absorptiematten: bescherm de werkvloer tegen druppels en morsen met een absorptiemat. 

Olie absorptiemateriaal

Er bestaan uiteraard ook speciale absorptiematerialen zoals speciale absorptiematerialen specifiek voor olie die niet in staat zijn andere (water oplosbare) vloeistoffen te absorberen.

Absorptiemateriaal voor chemicaliën

Absorptiematerialen voor chemicaliën is speciaal ontwikkeld voor het absorberen van chemicaliën zoals zuren, logen, bijtende stoffen en onbekende vloeistoffen. Deze materialen moeten namelijk bestand zijn tegen de chemicaliën en mogen niet afgebroken worden of reageren met de stoffen. 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur