Filters
Veiligheidsklasse

Stofmasker FFP2

7 producten

Active filters

Stofmasker FFP2 bestellen?

In sommige werkomgevingen kunnen uw medewerkers worden blootgesteld aan vervuilde lucht, zoals gevaarlijke stoffen, gassen of dampen. In deze situaties is het raadzaam en soms zelfs verplicht om een stofmasker te dragen ten behoeve van de gezondheid. FFP2 stofmaskers beschermen uw medewerkers tegen de mogelijke gevaren en risico’s van schadelijke stoffen in de lucht. Voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers is het inademen van schone lucht erg belangrijk, omdat gevaarlijke stoffen onze ademhalingswegen kunnen aantasten. Een FFP2 stofmasker filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt er zo voor dat de ingeademde lucht schoon en veilig is.

Wanneer kiest u voor een FFP2 stofmasker?

Bij werkzaamheden in een omgeving met mogelijk vervuilde lucht is het altijd raadzaam een stofmasker te dragen. FFP-maskers bevatten een filter die de drager tegen schadelijke stoffen in de lucht beschermt. Het FFP2 stofmasker is een FFP-masker van categorie 2, wat betekent dat het masker een filterefficiëntie van minimaal 92% heeft. Daarnaast zijn FFP2 stofmasker uiterst geschikt voor werkomgevingen met risico op tuberculose (TBC). De maskers bieden een hoog draagcomfort, omdat ze vaak een aantal uur worden gedragen. Draagt u ook een veiligheidsbril tijdens uw werkzaamheden of werkt u in warme omstandigheden? Dan raden wij u een FFP2 stofmasker met uitademventiel aan voor een hoger comfort.

Bij Carel Lurvink bieden we een ruim assortiment FFP2 stofmaskers van A-merken, zoals 3M en CaluPrevent BLS. In ons assortiment vindt u uitsluitend CE goedgekeurde maskers die voldoen aan alle Europese normen. Bent u op zoek naar een masker met een hogere filterefficiëntie of een masker dat bescherming biedt tegen kankerverwekkende stoffen? Dan adviseren wij u eens naar ons assortiment FFP3 stofmaskers met minimaal 98% filterefficiëntie te kijken. Wanneer u opzoek bent naar een masker voor gebruik in de zorg, adviseren wij u onze medische mondmaskers.