Filter

Merk


Kleur
Materiaal


InhoudCategorie

Containers

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
Kunststof ton 60ltr Art: 310217B
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Containers

Een container is een vuilnisbak uit kunststof waarin afval verzameld wordt. Er zijn grotere en kleinere containers. Grote containers zijn vaak vierwielcontainers en kleinere containers worden ook wel minicontainers genoemd.

Minicontainers

Een minicontainer staat meestal op twee wielen en wordt in de volksmond ook wel kliko, sulo, milko of otto genoemd. Minicontainers zijn gestandaardiseerd en voldoen aan de Europose Norm EN 840. De meeste gemeentes hebben tenminste twee verschillende minicontainers: een groene minicontainer voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) en een grijze minicontainer voor restafval. Veel gemeentes hebben ook nog een oranje minicontainer voor plastic of plastic, metalen en drankkartons (pmd) of een blauwe minicontainer voor papier en karton. Verder bestaan er nog rode of paarse minicontainers voor klein chemisch afval (kca) en bruine verzamelcontainers voor bedrijven.

Het handige aan containers is dat ze op wielen staan en dus eenvoudig verplaatst kunnen worden. In ons assortiment vind u ook een containerkar zodat u naast een 240 liter container ook een bezem, een schep en een klein afvalbakje mee kunt nemen.

Tegenwoordig hebben de meeste vuilniswagens een grijparm speciaal om de containers op te pakken waardoor het legen van de container een stuk eenvoudiger is. Een minicontainer met twee wielen moet altijd met het handvat en de wielen van de rijbaan afgekeerd neergezet worden zodat de grijparm de container kan grijpen en legen.

Vierwielcontainers

Een vierwielcontainer is meestal een stuk groter dan een minicontainer. Daarom wordt een vierwielcontainer veelal gebruikt voor groot, volumineus afval. Ook zijn ze erg handig als opslagcontainer. Wij bieden diverse volumes vierwielcontainers die gemaakt zijn van kunststof of staal. Het voordeel van kunststof is dat het erg licht materiaal is. Bovendien zijn kunststoffen containers verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunt u ze ook voorzien van een persoonlijke opdruk zodat u weet waarvoor de container gebruikt wordt. Bent u niet tevreden met de standaard inworpopening? Het is ook mogelijk de container aan te passen met verschillende inworp openingen en sloten.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur