CALU TTS disposable spill mop

Medical - CALU TTS disposable spill mop
Snel en hygiënisch verwijderen van lichaamseigen vloeistoffen
In de zorg wil men snel en hygiënisch grote hoeveelheden lichaamseigen vloeistoffen kunnen opruimen. Denk aan omgevingen als operatiekamers, patiëntenkamers, thuiszorgsituaties en verpleeghuizen. Zeker nu de vergrijzing leidt tot andere fysieke problemen en daarmee tot een toenemende vervuiling met bijvoorbeeld bloed en urine.
Kim Snippert, Sales Support Specialist bij Carel Lurvink, adviseert hiervoor de CALU TTS disposable spill mop te gebruiken: “Met een absorptiecapaciteit van meer dan 250 ml is deze mop speciaal ontworpen om eenvoudig en hygiënisch dergelijke lichaamseigen stoffen en gemorste vloeistoffen zoals koffie te absorberen. Hierna kan men direct doorgaan met de reguliere schoonmaakmethode om het oppervlak te reinigen en desinfecteren.”

Om besmettingen te voorkomen en het juiste hygiëneniveau te waarborgen, is het essentieel de juiste methode toe te passen bij het verwijderen van lichaamseigen stoffen. “Het gebruik van toiletpapier of papieren handdoekjes is verre van ideaal. Deze hebben namelijk een beperkte opnamecapaciteit. Bovendien valt dit soort papier bij veel vocht al snel uit elkaar. Dit alles vertraagt de klus en verhoogt het besmettingsgevaar.”

Beschermende barrièrefilm

Kim vervolgt: “Met de spill mop absorbeer je binnen enkele seconden de plas vloeistof. Daarna kan deze disposable mop worden weggegooid en kan je gelijk verder met het reinigen. Dankzij een barrièrefilm is het mopframe namelijk tegen vocht beschermd. Daardoor kan je zonder besmettingsgevaar meteen een andere disposable mop uit de CALUT TTS-lijn aan het frame bevestigen en zo de klus afmaken. Denk aan de pre-wet mop of de desinfectiemop.”

Duurzaam

Een groot voordeel van dit disposable product is dat er geen wasproces of andere voorbereidingen nodig zijn. De spill mop kan direct worden gebruikt en na afloop meteen worden weggegooid. Dit scheelt tijd, maar vermindert ook de milieubelasting. Een wasproces vereist immers water, wasmiddel en energie.”

Ergonomisch schoonmaken met de disposable spill mop

“We horen dat het zorg- en schoonmaakpersoneel erg tevreden is over deze mop. Logisch ook, want emmertjes water vullen, de dweilkar meezeulen of geklieder met uit elkaar vallend papier... dit soort handelingen maken het werk gewoon niet leuk. En ze zijn tijdrovend, terwijl het personeel al zo zwaar belast is. De spill mop kan trouwens gewoon gebruikt worden in combinatie met een traditioneel vlakmopframe en een ergonomische steel, waardoor de fysieke belasting tot een minimum beperkt wordt”, sluit Kim af.

Gerelateerde artikelen