CaluPrevent BLS: de garantie dat de adembescherming op orde is

Industry - CaluPrevent BLS: De garantie dat adembescherming op orde is
CaluPrevent BLS halfgelaatsmaskers 8000 Next serie
Bij herbruikbare halfgelaatsmaskers moet het filter regelmatig verwisseld worden om optimale veiligheid te bieden. En daar wringt nou net de schoen. Vaak zijn er te weinig filters op voorraad, vergeet het personeel ze te vervangen of pakken ze per ongeluk het verkeerde filter. De CaluPrevent BLS halfgelaatsmaskers uit de 8000 next serie bieden de oplossing.

Henk-Jan Weisink, Sector Specialist Industry: “Wij constateerden nog twee problemen. Namelijk dat de bestaande maskers niet altijd leverbaar waren en de prijzen steeds meer stegen. Om deze problemen te tackelen, hebben we verschillende soorten adembescherming ontwikkeld, waaronder deze serie hoogwaardige halfgelaatsmaskers.”

De beperkte leverbaarheid evenals de stijgende prijzen zijn het gevolg van onrust op de wereldmarkt. “Onze maskers worden nu geproduceerd in Europa. Dit zorgt voor kortere lijnen en de mogelijkheid om sneller te schakelen, waardoor we een solide voorraadbeheer hebben. En door ons aanbod adembescherming te verbreden, kunnen we bovendien nog beter aansluiten op de wensen en behoeftes van onze klanten. Werkt men met stoffen die een gevaar voor de gezondheid vormen en is goede ventilatie niet mogelijk, dan is een masker verplicht. Welk masker en welk type filter men moet gebruiken, hangt af van de gassen, dampen en stoffen waarmee gewerkt wordt. Daarom hebben wij drie modellen ontwikkeld, die elk tegen specifieke gevaren beschermt.”

Rust in organisatie 

Deze maskers zijn gebruiksklaar. De filters kunnen niet vervangen worden, waardoor men zich ook niet meer per ongeluk kan vergissen in het type filter. Na een bepaalde periode moet het gehele masker vervangen worden. “Het makkelijkst is om een vervangingsschema te gebruiken. Daarbij zorgt bijvoorbeeld de QHSE-manager ervoor dat iedereen op de eerste werkdag van de maand zijn maskers vervangt. Een dergelijke werkwijze brengt enorm veel rust in de organisatie.”

Optimale afdichting en extra beschermlaag

“De halfgelaatsmaskers zijn dusdanig ontworpen dat ze een optimale afdichting vormen. Maar zónder onaangename druk op de neus en de mond. Want daar gaat het vaak mis bij PBM’s. Zitten ze niet lekker, dan laten de medewerkers ze al gauw links liggen. Door een compact ontwerp en lage positionering van de filters, hebben we gezorgd voor een breed gezichtsveld. Prettig voor de gebruiker en bovendien handig wanneer het in combinatie met andere PBM’s, zoals een veiligheidsbril, gedragen moet worden. Om de levensduur te verlengen, is over het filtermateriaal een externe beschermlaag aangebracht die protectie biedt tegen vuil, stof en vloeistoffen.” Meer weten over de juiste protectie tegen schadelijke gassen en dampen op de werkvloer lees dit blog. 

Veilig drop-off systeem

De maskers zijn voorzien van een drop-off-systeem. “Door middel van een haaksysteem en schuifelastieken kan de drager het masker snel en eenvoudig laten zakken, zonder het helemaal af te zetten. Dat verhoogt de veiligheid. Compleet afzetten leidt er vaak toe dat men vergeet het masker weer op te zetten. En een masker tijdelijk op het hoofd ‘parkeren’, is minder hygiënisch omdat het haar verontreinigd kan zijn met bijvoorbeeld stof waardoor de binnenkant van het masker vervuild kan raken.”

Gerelateerde artikelen