CaluProtect Medical desinfectiemiddelen: veilig voor mens, dier en milieu

CaluProtect Medical desinfectiemiddelen
Zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers
Ethanol (alcohol) is een vloeistof die bacteriën en virussen kan doden. Het wordt daarom vaak gebruikt in desinfectiemiddelen. Blootstelling aan deze stof kan echter leiden tot levercirrose, kanker of verminderde vruchtbaarheid. De kans daarop wordt groter als iemand meer, vaker en een lange tijd ethanol binnenkrijgt via bijvoorbeeld de huid of het inademen. Voor het werken met ethanol gelden daarom verplichtingen vanuit de Arbowetgeving. Onze CaluProtect Medical desinfectiemiddelen bevatten géén ethanol en zijn daardoor veel veiliger in gebruik
Als het gaat om veiligheid, hygiëne en gezondheid veranderen normen, wetten, voorschriften en regelgeving continu. Marcel Zwarteveen, Sector Manager Medical: “De basis voor de ontwikkeling van ons eigen premium A+ merk CaluProtect ligt bij het feit dat het gebruik van ethanol in desinfectiemiddelen steeds meer onder druk kwam te staan. Toen steeds duidelijker werd dat blootstelling aan ethanol gevaarlijk en ongezond is, zijn we ethanolvrije producten gaan ontwikkelen."

Veilig voor mens, dier en milieu

Marcel: “De veiligheid van onze gebruikers stond voorop, maar daarnaast heeft het vervangen van ethanol nog een ander voordeel. De CaluProtect Medical desinfectiemiddelen zijn door het ontbreken van ethanol niet ingedeeld in de categorie ‘gevaarlijke stof’ en zijn niet brandgevaarlijk. Hierdoor zijn er geen specifieke eisen van toepassing voor transport en opslag.
De desinfectiedoekjes en -vloeistof zijn toegelaten door het CTGB, het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Ze bevatten twee werkzame stoffen: waterstofperoxide en melkzuur, en zijn veilig voor mens, dier en milieu.”

Duurzame keuzes

“Naast de veiligheid van de gebruiker, is duurzaamheid een ander belangrijk aspect bij de ontwikkeling van onze producten. Zo zijn de desinfectiedoekjes verkrijgbaar in stevige herbruikbare potten met handige sluiting. Dit voorkomt uitdroging van de doekjes. Als de pot leeg is, kan een navulling worden geplaatst en is het niet nodig nieuwe potten aan te schaffen. Op deze manier wordt er per vulling maar liefst 93% minder plastic in omloop gebracht én het is ook nog goedkoper. Daarnaast worden al deze producten volledig geproduceerd in Europa. Het transport van de fabriek naar ons magazijn is een stuk korter en daardoor ook veel minder belastend voor het milieu.”

Snel en eenvoudig desinfecteren

CaluProtect Medical is gebruiksklaar, heeft een korte inwerktijd en droogt streeploos op. Naspoelen is niet nodig, want doordat waterstofperoxide ontleedt in water en zuurstof laat het – behalve enkele waterdruppels - geen residu achter. Eenvoudiger kan bijna niet. Wel is het van belang om de aangegeven inwerktijd te hanteren en ervoor te zorgen dat de oppervlakken gedurende de gehele inwerktijd nat blijven. Ook mag de desinfectievloeistof niet verder verdund worden.

Marcel “De desinfectievloeistof en -doekjes zijn toegelaten als middel ter bestrijding van bacteriën (exclusief mycobacteriën en bacteriesporen) en gisten op oppervlakken in ruimten waar mensen verblijven, inclusief oppervlakken en voorwerpen in ziekenhuizen en overige instellingen in de gezondheidszorg. Ook zijn ze geschikt voor het desinfecteren van apparatuur en oppervlakken die in aanraking komen met voedingsmiddelen. De vloeistof mag daarnaast worden gebruikt voor het bestrijden van schimmels en virussen.

Met de desinfectiedoekjes kunnen harde oppervlakken, zoals deurklinken, toiletkranen en -brillen, toetsenborden en andere voorwerpen, worden gedesinfecteerd. De vloeistof is geschikt voor grotere oppervlakken, zoals wanden, vloeren en werkoppervlakken, maar ook voor het desinfecteren van badkamers en toiletten.

Het belang van de juiste reiniging- en desinfectieprocedures

“We weten allemaal hoe belangrijk reiniging- en desinfectieprocedures zijn in de zorg. Helaas bestaat er soms onduidelijkheid over wat de juiste manier is en zijn er veel factoren die het effect kunnen beïnvloeden, zoals wanneer, hoe, met welke middelen, de volgorde van de stappen en in welk tijdsbestek.”

Marcel: “We komen daarom graag langs om u vrijblijvend te adviseren over wat in uw situatie de meest hygiënische reinigings- en desinfectieprocedures zijn en welke producten u hiervoor het beste kunt gebruiken. Daarnaast krijgt u bij onze CaluProtect desinfectieproducten een uitgebreid veiligheidsinformatieblad en een gebruiksaanwijzing, zodat ook de medewerkers altijd na kunnen lezen hoe ze de producten op de juiste manier en veilig kunnen gebruiken.”

Beschikbare alternatieven

Helaas zijn onze CaluProtect Medical desinfectiemiddelen niet meer verkrijgbaar. Bekijk ons volledig assortiment desinfectiemiddelen voor alternatieven of neem contact met ons via 053 - 303 40 55 of [email protected]. Wij helpen u graag verder bij het vinden van de juiste desinfectiemiddelen.

Gerelateerde artikelen