Carintreggeland maakt grote efficiëntieslagen en bevordert duurzaamheid

Medical - Carintreggeland maakt grote efficiëntyslag en bevordert duurzaamheid
25 jaar samenwerking met Carel Lurvink
De toonaangevende zorgorganisatie Carintreggeland biedt met zo’n 4200 medewerkers en 1900 vrijwilligers dagelijks zorg in Twente. Hun focus ligt hierbij niet op de beperkingen maar op een waardevol leven, waarbij zij de regie zoveel mogelijk bij de cliënt willen laten. Dat geldt zowel op de 22 verpleeghuislocaties en dagbegeleiding, alsook bij de 67 teams die de thuisbegeleiding en wijkverpleging verzorgen.

Al meer dan 25 jaar maken ze gebruik van een breed pakket artikelen van Carel Lurvink. Met zoveel medewerkers en locaties, besloten ze recent om een aantal efficiëntieslagen te maken. Aan tafel zitten Senior Inkoper Gerjan Wagenvoort en Facilitair Adviseur Frank Peters van Carintreggeland. Gerjan: “We nemen een breed pakket bij Carel Lurvink af. Van stofzuigers tot hygiëne-artikelen en van reinigingsmiddelen tot PBM’s.”

Leveren op afdelingsniveau

“Wij hebben er bewust voor gekozen om de hygiëne- en reinigingsproducten van Diversey niet rechtstreeks, maar via Carel Lurvink in te kopen. Dat biedt een grotere leveringszekerheid en ze kunnen samen met de andere artikelen op afdelingsniveau besteld en verpakt worden, wat handiger maar ook duurzamer is.” Frank vult aan: “Op een gegeven moment hadden we behoorlijk wat producten in ons magazijn staan. Onlangs besloten we dat af te bouwen en de voorraadfunctie bij Carel Lurvink neer te leggen. Via cross docking vindt de overslag nu in ons magazijn plaats en kunnen wij efficiënt aan onze teams uitleveren. Dit heeft tot een enorme efficiëntieslag geleid.”

Tweede efficiëntieslag

Sinds kort maakt Carintreggeland gebruik van een OCI-koppeling die het bestelsysteem van Carel Lurvink met hun eigen systeem verbindt. Gerjan: “We hebben hierbij een kernassortiment laten vastleggen. Op deze wijze kan een medewerker minder snel het verkeerde product bestellen. Deze koppeling heeft de kans op fouten behoorlijk verkleind en betekende wederom een mooie efficiëntieslag voor onze organisatie.”

Duurzaamheid

Iris Gerrits, beleidsadviseur duurzaamheid bij Carintreggeland, schuift aan: “Carintreggeland heeft waardevol werken en waardevol leven hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid is hier onlosmakelijk mee verbonden. Wij hebben ons daarom aangesloten bij de Green Deal 3.0 en voor de praktische invulling hanteren wij de Milieuthermometer Zorg en Ziekenhuizen. Voor drie locaties hebben we het Bronzen certificaat al behaald en we werken hard om dit uit te rollen naar de overige locaties. Concreet betekent het dat we bijvoorbeeld intensiever en nauwkeuriger afval zijn gaan scheiden. Ook moedigen we onze collega’s aan om vaker de fiets te gebruiken. Dit doen we met een fietsplan en andere stimuleringsmaatregelen, zoals een proef met 50 elektrische fietsen en de inzet van een poolfiets. Daarnaast worden zonnepanelen geplaatst op veel locaties die Carintreggeland in eigendom heeft en gebruiken we steeds meer ecologische was- en schoonmaakmiddelen. Het is daarom extra fijn dat Carel Lurvink zoveel groene alternatieven in haar assortiment aanbiedt.”

Gerelateerde artikelen