De toekomst van schoonmaken: Disposable cleaning!

Disposable: de innovatie in schoonmaak
Al jaren hebben schoonmakers verschillende wapens in hun strijd tegen vuil. Sommige van deze producten zijn aan veel ontwikkeling onderhevig, zoals stofzuigers en reinigingsmiddelen maar ook het ‘gewone’ schoonmaakdoekje maakt een hele ontwikkeling door. Van een katoenen lap naar een wasbare microvezeldoek naar het nieuwe wapen in de strijd, de disposable microvezeldoek. Dit doekje hoeft niet meer gewassen te worden maar mag direct na gebruik de afvalbak in. Vaak krijgen onze Sector Specialisten de vraag, is dat dan niet veel duurder? Is het niet slechter voor het milieu? En maakt het echt beter schoon dan het wasbare doekje? Om op al deze vragen en meer antwoord te geven is onze Senior Sector Specialist, Rein Hoornstra aangeschoven bij de Clean Totaat Podcast! Beluister de podcast hier. 

Diposable microvezel is, zoals de naam al doet vermoeden, voor eenmalig gebruik. Daarna worden de doeken weggegooid. Vanwege het continue gebruik van nieuwe, schone materialen komt het de hygiene standaard ten goede. Ook hoeft u met disposable microvezeldoeken (meestal) geen schoonmaakmiddelen te gebruiken, waardoor de kans op methodefouten verkleind wordt. De eigenschappen van disposable microvezeldoeken en traditionele microvezeldoeken zijn vergelijkbaar met elkaar maar de schoonmaakkwaliteit met disposable ligt hoger omdat er continu nieuw materiaal gebruikt wordt.

Een groot voordeel voor bedrijven die met disposable microvezeldoeken gaan werken is dat wassen tot het verleden behoort. Bij het gebruik van nieuwe materialen hoort uiteraard ook training voor nieuwe medewerkers, de materialen zijn toch anders. Deze training over disposable cleaning kunnen wij bij Carel Lurvink ook voor u verzorgen.

Gerelateerde artikelen