Draag bij aan voedselveiligheid met detecteerbare artikelen

Food - Draag bij aan voedselveiligheid met detecteerbare artikelen
Minuscule metalen deeltjes

Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit in de voedingsindustrie. Om deze veiligheid te kunnen garanderen zijn er voedselveiligheidssystemen ontwikkeld, zoals de BRC Global Standard voor Food Safety, kortweg BRC Food genoemd. In augustus 2018 is de laatste versie gepubliceerd, de BRC Food 8, en vanaf 1 februari 2019 wordt er tegen deze norm getoetst.

Een beheersmaatregel die genomen kan worden om het risico op productvreemde delen in voedingsmiddelen te beperken, is het inzetten van detecteerbare artikelen. In steeds meer bedrijven worden daarom materialen die niet gedetecteerd kunnen worden, vervangen door producten gemaakt van bijvoorbeeld polypropyleen. Een vrijwel onbreekbaar materiaal waarin minuscule metalen deeltjes verwerkt zijn, zodat het gehele product metaaldetecteerbaar is. Zelfs stukjes van 2 millimeter kunnen opgemerkt en uitgesloten worden.

Gebruik van pennen in open productgebieden

Ook in BRC 8 komt het gebruik van metaaldetecteerbare artikelen terug. Een van de vereisten die gesteld worden om het risico op vreemde delen in het product te minimaliseren, is het beheersen van het gebruik van pennen in open product gebieden. Zo worden detecteerbare pennen aangeraden die geen kleine onderdelen bevatten.

CaluDetect detecteerbare pen

Carel Lurvink is leverancier van metaaldetecteerbare en röntgenzichtbare producten. Een van de populairste producten is onze CaluDetect standaard pen met clip. Deze pen is gemaakt van een metaaldetecteerbaar kunststof en is volledige detecteerbaar. De standaard kleur is blauw, een kleur die niet in voedingsmiddelen voorkomt waardoor visuele detectie ook mogelijk is. Daarnaast is deze pen in andere kleuren verkrijgbaar, ideaal als u gebruikmaakt van een kleurcoderingssysteem.

Gerelateerde artikelen