EWT: Carel Lurvink kijkt belangeloos buiten de kaders

Industry - EWT Carel Lurvink kijkt compleet belangeloos buiten de eigen kaders
EWT en Carel Lurvink zijn goede buren
Het is natuurlijk ideaal als je alleen maar naar de overkant van de straat hoeft te lopen wanneer je snel iets nodig hebt. Het is echter niet de enige reden waarom Emergya Wind Technologies (EWT) al jaren inkoopt bij Carel Lurvink, die nagenoeg hun buurman is. Hendrik Jan Zwanenburg is directeur Productie & HSE bij EWT. Hij draagt wereldwijd de verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving: “We nemen een groot pakket PBM’s, schildersbenodigdheden en schoonmaakartikelen af en hebben de afgelopen zes jaar een prettige relatie met Carel Lurvink opgebouwd.”

EWT is een Nederlands bedrijf dat ‘direct drive’ windturbines ontwerpt en produceert onder de merknaam DIRECTWIND. Inmiddels heeft zij wereldwijd al honderden windturbines geplaatst, van Noord-Amerika tot Azië. “In 2017 besloten we de rotorbladen zelf te gaan maken. Als locatie kozen we bewust voor de regio Twente, omdat daar van oudsher veel productiekennis aanwezig is. We vonden een geschikte plek op bedrijvenpark Marssteden in Enschede. Aangezien het onze filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en Carel Lurvink nagenoeg onze buurman is, zijn we daar gestart. De combinatie van een goede service, breed assortiment en de lokale inkoopmogelijkheid, maakt dat we graag zaken met hen doen.”

Waardering van beide kanten

Hendrik Jan vervolgt: “Wanneer er iets niet leverbaar is of er heerst schaarste, dan merk je dat de relatie van beide kanten gewaardeerd en gerespecteerd wordt. Als klant tonen wij begrip voor de situatie en zij doen hun uiterste best de materialen toch te leveren, zonder overigens direct de hoogste prijs te vragen. Het is daarnaast prettig dat zij zich inspannen om te begrijpen wát we doen en waarom we het zo doen. Dan merk je ook dat ze ruime kennis van de branche hebben en bij veel bedrijven over de vloer komen.”

Veilige werkomgeving

“Op onze locatie wordt met de chemische stof epoxyhars gewerkt en hebben we te maken met grote hoeveelheden stof. Uiteraard doen wij op preventief vlak alles om blootstelling aan epoxyhars te vermijden. Maar het is onvermijdbaar dat iemand er soms toch per ongeluk mee in aanraking komt. En ondanks de mechanische afzuiging, is het ook onmogelijk om het stof voor honderd procent af te vangen. Daarom gebruiken we een breed scala aan PBM’s om potentiële gezondheidsschade bij onze medewerkers te voorkomen. Van overalls en handschoenen tot veiligheidsbrillen, mondkapjes en gehoorbescherming.”

Actief meedenken

“Carel Lurvink denkt actief mee over alternatieven die kostenefficiënter zijn of beter passen bij de werkzaamheden. Waarbij je bovendien eerst de mogelijkheid krijgt het alternatief te testen. Hierdoor zijn we onder meer met onze vol- en halfgelaatsmaskers overgestapt van een A-merk naar CaluPrevent BLS. Vergelijkbare kwaliteit, maar dan voordeliger en bovendien uit voorraad leverbaar, waardoor we nooit meer misgrijpen. Daarnaast gebruiken we steeds vaker de CaluGreen epoxycleaner van Carel Lurvink als vervanging van aceton. Ze kijken buiten de eigen kaders en helpen soms compleet belangeloos. Bijvoorbeeld door naar een andere leverancier te verwijzen die wel het specifieke artikel kan leveren dat wij zoeken.”

Gerelateerde artikelen