Haarnetjes en andere wegwerp hoofddeksels

Haarnetjes en andere wegwerp hoofddeksels
Een haarfijne uitleg

Mensen kunnen wel 150 haren per dag verliezen - óók als ze in de horeca eten bereiden. Of in de zorgsector patiënten verzorgen. Gelukkig biedt een snood cap dan uitkomst. Of een peak cap. Of een bouffant cap of clip cap… U ziet, de wereld van de haarnetjes en andere wegwerp hoofddeksels loopt over van de exotische termen. We lichten ze daarom graag even haarfijn voor u toe.

Clip caps (ook wel ‘wokkels’ genoemd) zijn de bekende wegwerp haarnetjes met een band van elastiek. Ze bedekken het hoofd en de oren en zijn toepasbaar voor de meest uiteenlopende sectoren waar het vinden van losse haren niet wordt gewaardeerd. In de bouw beschermen ze tegen huidschilfers van anderen als helmen door meerdere personen worden gedragen. In de zorg beschermen ze tegen kruisbesmetting. En in de horeca zijn ze van onmisbare waarde om de gevreesde haar in het eten te voorkomen. Clip caps zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat ze ook draagbaar zijn voor mensen met lang haar. Daarnaast zijn er gekleurde varianten (handig als u werkt met een kleurcoderingssysteem) en er zijn zelfs varianten met een traceerbare metalen strip.

  • Bouffant caps zijn sterk vergelijkbaar met de standaard haarnetjes. De clip cap wordt alleen opgerold verpakt (vandaar de bijnaam ‘wokkel’) en een bouffant cap hoeft niet eerst uitgerold te worden. De bouffant cap is wat wijder en heeft daardoor wat weg van een Franse baret. Ook bouffant caps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

  • Peak caps zijn wegwerp petten. Net als haarnetjes beschermen ze tegen losse haren, maar ze zien er verzorgder uit. Ideaal dus voor beroepen waarin presentatie belangrijk is. Denk aan cateringpersoneel of personeel in een slagerij of broodjeszaak. Peak caps zijn ook geschikt voor werken met kleurcodering. Met wat geluk vindt u zelfs petten die passen bij uw huisstijl.

  • Snood caps zijn een combinatie van clip caps en peak caps. Het zijn dus wegwerp petten gecombineerd met haarnetjes: een klep aan de voorkant voor een nette uitstraling en een haarnetje om bijvoorbeeld ook langer haar goed en comfortabel te beschermen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over haarnetjes en andere wegwerp hoofddeksels? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen