Het bewijs dat duurzaamheid, comfort en een mooi design hand in hand kunnen gaan

BlackSatino: het bewijs dat duurzaamheid, comfort en een mooi design hand in hand kunnen gaan
BlackSatino: duurzaam toilethygiëneconcept
De twee familiebedrijven Carel Lurvink en WEPA werken al decennialang samen. Want circulair denken, zit in beider DNA. WEPA gaat tot het uiterste om duurzame hygiëneproducten - zoals BlackSatino - te produceren, waarbij ze geen enkele concessie doen wat betreft design, hygiëne, duurzaamheid of comfort.
“Samen met Carel Lurvink bezoeken we bedrijven om hen het best mogelijke advies en volledige ondersteuning te bieden. Door onze expertise te bundelen, kunnen we de klanten optimaal helpen duurzamer te ondernemen”, vertelt Charlotte Brouwers, werkzaam als Accountmanager End Customer Benelux bij WEPA.

BlackSatino is het meest vooruitstrevende washroom-concept op de markt dat gebaseerd is op het Cradle-to-Cradle-principe en daarbij voor hygiënepapier en zepen de Silver certificering behaald heeft. Door voortdurend te pionieren en innoveren, vindt WEPA prachtige oplossingen. Een recent voorbeeld hiervan is het BlackSatino GreenGrow hygiënepapier. Gemaakt van een plant die gewoon in ons eigen land groeit. Wat in lijn ligt met het unieke gegeven dat zowel de productie als de recycling van BlackSatino geheel binnen Nederland plaatsvindt.

Groene sanitaire oplossingen

Met BlackSatino kan elke sanitaire ruimte eigentijds en duurzaam ingericht worden. Denk aan hygiënepapier met bijbehorende dispensers, maar ook aan luchtverfrissers, toiletbrilreinigers, afvalbakjes en kledinghaakjes. “Alles is volledig gemaakt van duurzame en verantwoorde grondstoffen, zonder schadelijke chemicaliën. En ook nog eens CO2-geneutraliseerd. Maar net zo belangrijk is dat ze comfort bieden en een mooie uitstraling hebben. De tijd waarin we bij gerecycled papier aan grijs, stug en degelijk moeten denken, is echt voorbij.”

Nieuwste innovatie: BlackSatino GreenGrow

De innovatieve productlijn GreenGrow geeft elke organisatie een uiterst duurzame optie voor gebruik van toilet- en handdoekpapier. Dit papier bestaat uit een combinatie van een ongebleekte Miscanthusvezel en grondstoffen die afkomstig zijn van gebruikte papierstromen. De Miscanthusvezel heeft maar liefst een 65 procent kleinere ecologische voetafdruk dan andere verse houtgebaseerde vezels. Het papier is enorm zacht en daarmee dus zeer gebruiksvriendelijk. Door het in de provincie Zeeland te verbouwen, wordt de CO2-impact zo klein mogelijk gehouden. Miscanthus groeit zonder pesticides, bemesting of kunstmatige irrigatie elk jaar tot een hoogte van zo’n 3,5 meter. Door het hoge cellulosegehalte per hectare en de snelle groei is Miscanthus een uiterst duurzaam alternatief in het vezelportfolio van WEPA.


Kringloopsluiting

Om de kringloop van grondstoffen maximaal te sluiten, biedt WEPA haar klanten de mogelijkheid om papieren afvalstromen ter beschikking te stellen als grondstof. Niet alleen archiefpapier, maar ook zaken als gebruikte kartonnen koffiebekers en handdoekpapier komen hiervoor in aanmerking. De fabriek van WEPA dient vervolgens als een grondstoffenrotonde die dit materiaal verwerkt tot nieuwe BlackSatino toilet- en handdoekpapier. Het afsluiten van een dergelijke kringloopovereenkomst biedt een bedrijf de ultieme gelegenheid om optimaal bij te dragen aan een circulaire economie.

Certificaten

Zowel voor de kringloopovereenkomst als het gebruik van de BlackSatino-producten ontvangt men een certificaat. Handig voor marketingdoeleinden of het duurzaamheidsverslag. “Kern van het verhaal is dat Carel Lurvink en WEPA vol enthousiasme klaarstaan om bedrijven die willen verduurzamen, te adviseren en te helpen. Men mag ons altijd benaderen voor een vrijblijvende berekening van de mogelijke milieubesparing met BlackSatino op het gebied van water, energie en CO2.”

Gerelateerde artikelen