Inlegzolen

Draag je gedurende je werkdag werkschoenen? Dan kun je last krijgen van vermoeidheid of pijn in gewrichten en benen. Dit komt door een verkeerde stand van de voeten. De belasting van de voet is dan niet goed. Inlegzolen bieden in dat geval uitkomst. Een inlegzool geeft ondersteuning aan het gewricht van de voet, maar ook aan de enkelbanden en kapsels.

Een inlegzool (ook wel steunzool of correctiezool genoemd) is een extra zool die je in je veiligheidsschoen legt. De zool corrigeert op die manier de stand van de voeten. De zool voorkomt dat je teveel op de binnenkant, of juist buitenkant van de voet loopt. Je algehele houding verbetert en versterkt. Ondervind je nu al hinder bij het bewegen, laat je dan een inlegzool aanmeten.

Inlegzolen zijn allang niet meer van staal of ijzer. Geavanceerde technieken en nieuwe kunststoffen maken het dragen van een steunzool een comfortabele bezigheid. En in de meeste gevallen kun je ze zo in je schoen doen. Het aanmeten dient wel door een professional te gebeuren, laat je dan ook goed adviseren. Ben je van plan nieuwe werkschoenen aan te schaffen, neem dan je inlegzolen mee. Zorg er dus voor dat je die eerst hebt, alvorens je nieuwe veiligheidsschoenen koopt. Het zou zonde zijn als de zool niet in de schoen past.

Benieuwd welke schoenen en zolen het beste zijn voor jou? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen