Iwan Linderhof: 'Als chauffeur geef je ook een visitekaartje af' 

Medewerker aan het woord - Iwan Linderhof
Medewerker aan het woord
Iwan Linderhof bereikte in juli 2021 een fraaie mijlpaal: 20 jaar in dienst bij Carel Lurvink. Vanaf dag 1 heeft Iwan het dan ook ‘onmeunig goed’ naar zijn zin gehad binnen het bedrijf. De getrouwde, goedlachse vrachtwagenchauffeur uit Oldenzaal heeft hart voor de zaak – en dat is te merken.
“In 2001 bevond ons bedrijf zich nog in een heel andere fase. We werkten hier met 8 medewerkers, meer was er nog niet. Ik begon in de Technische Dienst, als manusje van alles, in het magazijn. Maar ineens ging onze eigen chauffeur onverwacht weg – en dat was een groot probleem. Als oplossing deed ik een spoedcursus tot vrachtwagenchauffeur. Zo kwam ik op de vrachtwagen terecht.”

Andere keuzes

“Na 4 jaar heb ik gevraagd of ik terug mocht naar het magazijn, omdat ik het technische werk miste. Dat begrepen ze ook wel. Weet je? Als jij goed bent voor de baas, is de baas ook goed voor jou. Uiteindelijk ben ik na 10 jaar magazijn tóch weer op de vrachtwagen gestapt. Met extra certificaten, zodat ik nu met een aanhanger mag rijden en gevaarlijke stoffen mag vervoeren.”

Contacten zout in de pap

“Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat je altijd een paar telefoontjes doet vanuit de vrachtwagen, of dat je elkaar ’s avonds bij de zaak of de volgende ochtend even spreekt. Al zijn het maar een paar minuutjes, ook dat is goed. Ik heb leuke collega’s, houd erg van het contact met onze klanten. Als ik de bestelling kom brengen, is het vaak: ‘Hé, Iwan, ben je er weer? Even lossen en dan koffie?’. Natuurlijk is het belangrijk dat je producten van hoge kwaliteit zijn, maar je moet ook altijd heel netjes en vriendelijk zijn tegen je klanten. Ik ben wel een visitekaartje voor Carel Lurvink. Door die positieve klantcontacten vang ik ook gemakkelijk signalen op als een klant ergens niet helemaal tevreden over is of extra wensen heeft. Zulke signalen meld ik dan snel bij de juiste collega’s, zodat zij actie kunnen ondernemen. Die korte lijntjes hier, daar houd ik van.”

De Carel

Dit artikelen komt uit ons magazine de Carel. Benieuwd naar de rest van het magazine? Klik op onderstaande afbeelding en selecteer de Carel voor uw sector.

Gerelateerde artikelen