veiligheidsschoenen hoe verleng ik de levensduur

Levensduur veiligheidsschoenen verlengen

Voor veiligheidsschoenen is het belangrijk dat ze goed onderhouden worden. Vaak worden de schoenen blootgesteld aan vocht, modder of beton. Het is dan noodzakelijk om de schoenen aan het eind van de dag te borstelen en in het vet te zetten. Leg een natte schoen ook nooit te drogen bij een kachel, het leer zal dan uitdrogen en scheuren. Het is beter om de schoen te vullen met proppen van een krant. De schoen droogt dan geleidelijk op, het leer scheurt niet en blijft waterafstotend. Je werkschoen behoudt zo zijn specifieke eigenschappen.

Blijf alert

Goede veiligheidsschoenen gaan jaren mee. Mits goed onderhouden. Het hangt natuurlijk ook af van de werkzaamheden die je verricht en welke beproevingen de schoen dagelijks moet doorstaan, maar in principe kan je een tijd vooruit met kwaliteitswerkschoenen.

Wanneer er tijdens je werkzaamheden iets zwaars op je tenen valt en je hebt niets gebroken, dan weet je het zeker: je hebt een goede werkschoen en deze kan nog jaren mee. En daar gaat het mis. Natuurlijk is de werkschoen goed, dat is wel gebleken, maar of deze nog jaren mee kan is een tweede. Want zijn de veiligheidsschoenen nog wel bestand tegen een tweede impact? Dat is moeilijk in te schatten. Het geeft in ieder geval aan dat je alert moet zijn na een incident waarbij je veiligheidsschoen een klap heeft gehad.

Gerelateerde artikelen