Telescoop-systemen voor de professionele glazenwasser

Telescoopsteel voor glazenwasser
Efficiëntie, veiligheid en gemak
Glazenwassers weten als geen ander hoe belangrijk goed gereedschap is. Het reinigen van onder meer ramen, boeiranden en gevels dient snel, efficiënt en veilig te gebeuren. De huidige telescoop-systemen voldoen aan deze eisen. Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Wat is de maximale lengte van een telescoopsteel?

Telescoopstelen zijn in veel verschillende lengtes verkrijgbaar. De lengte is mede afhankelijk van het gebruikte materiaal. Belangrijk is te letten op de uiteindelijke reikwijdte van de steel.
Tegenwoordig bestaan er professionele telescoopstelen voor glazenwassers waarmee moeiteloos tot een hoogte van 20 meter gewerkt kan worden. Ideaal voor de reiniging van onder meer glazen gebouwen, zonnepanelen, reclameborden en voertuigen.

Telescoopstelen van aluminium buigen sneller door en kunnen dus minder goed voor grote hoogtes gebruikt worden. Glasvezel stelen hebben alweer een grotere stijfheid, waardoor een werkhoogte van 9 meter bereikt kan worden. Een carbon telescoopsteel doet daar een schepje bovenop en kan tot 13 meter ingezet worden. Maar de nog sterkere ultra carbon telescoopsteel is zelfs geschikt voor werkhoogtes tot 20 meter. Een voorbeeld hiervan is de HiMod carbon steel.

Wat zijn de voordelen van een carbon telescoopsteel?

Carbon vormt het meest geschikte materiaal voor professionele telescoopstelen. Carbonvezels zijn enorm sterk en hebben een hoge stijfheid. Dat maakt het balanceren van een raamwisser of borstel op de stok veel makkelijker. Maar het zorgt er ook voor dat de glasbewassing veel gerichter en krachtiger kan plaatsvinden. Een ander voordeel is dat carbon lichtgewicht is en sterk corrosiebestendig.

In vergelijking met carbon zijn aluminium telescoopstelen een stuk minder duurzaam. Aluminium is bovendien wat zwaarder en buigt sneller door. Door dit laatste zijn aluminium telescoopstelen slechts beperkt bruikbaar voor schoonmaakwerkzaamheden op hoogte.

Efficiëntie en gebruiksgemak bij glasbewassing wordt tevens bepaald door extra functies van de telescoopsteel. Denk aan watergeleiding, ergonomisch ontwerp, compactheid en de verkrijgbare opzetstukken. Het HiFlo nLite systeem is een voorbeeld van een telescoop-systeem dat aan al deze eisen voldoet en specifiek is ontwikkeld voor de professionele glazenwasser.

Hoe gebruik ik een telescoopsteel om ramen te wassen?

Wilt u met een telescoopsteel ramen wassen? Verleng de steel door hem uit te schuiven tot de gewenste lengte. Bevestig het benodigde opzetstuk zoals een wasborstel. Heeft u een watergeleide steel, dan kan er direct begonnen worden met het wassen van de ramen. Indien u deze niet heeft, zal het raam eerst bevochtigd moeten worden. Bij sterke verontreiniging is het verstandig een reinigingsmiddel te gebruiken. Gebruikt u osmose-water dan is nadrogen niet nodig. In andere gevallen droogt u de ramen met een raamwisser.

Meer informatie

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment producten en schoonmaakmiddelen om uw bedrijf schoon te maken én te houden. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw bedrijf en werkzaamheden. Heeft u vragen? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen