Trends die in 2018 voor verandering in de voedingsindustrie zorgen

Food - Trends die in 2018 voor veranderingen in de voedingsindustrie zorgen v2
In de voedingsindustrie blijft de basis al jarenlang onveranderd, maar er zijn wel degelijk nieuwe trends waarneembaar. Eisen van consumenten spelen een grote rol in de transformatie die we de afgelopen jaren hebben gezien. Hoe evolueren bedrijven om te voldoen aan consumentenbehoeften en trends in de voedingsindustrie?

Top 3 trends in de voedingsindustrie in 2018

1. Gemak telt

Gemak blijft een belangrijke drijvende factor achter trends in de voedingsindustrie. Een drukke levensstijl zorgt ervoor dat mensen steeds minder tijd hebben. Consumenten zoeken daarom snelle en gemakkelijke opties voor hun maaltijden en snacks. De voedingsindustrie is erop gericht consumenten de mogelijkheid te bieden zelfgemaakte maaltijden te bereiden zonder het gedoe van boodschappen doen. Winkels breiden hun assortiment steeds verder uit met convenience-voedsel, zoals maaltijdpakketten en kant-en-klaar maaltijden. Hierbij worden aanpassingen doorgevoerd passend bij verschillende levensstijlen en diëten, van vegetarisch tot glutenvrij. Consumenten zijn bereid meer te betalen voor dit geboden gemak.

2. Gezonde voeding is in opkomst

Veel mensen kiezen voor een gezondere levensstijl door gezonder te eten en meer te bewegen. Consumenten zijn zich de afgelopen jaren bewuster geworden van gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en andere ziekten. Doordat we meer kennis hebben over deze onderwerpen, ontstaat nu meer aandacht voor het kiezen van de juiste voeding. Van kip tot zeevruchten tot snacks - eiwitrijke diëten blijven een prioriteit voor de consument. Dierlijke eiwitten blijven daarbij de boventoon voeren, maar plantaardige eiwitten zijn in opmars. Grote bedrijven zoals Tyson Food investeren in vleesvrije alternatieven gemaakt van plantaardige eiwitten zoals soja en erwten, zodat ze kunnen inspelen op deze groeiende markt. Dit is waarschijnlijk nog maar het begin van het diversifiëren van het assortiment om tegemoet te komen aan de behoeften van gezondheidsbewuste consumenten.

3. Toenemende focus op voedselveiligheid

De vraag naar vers voedsel en eiwitten neemt toe, maar tegelijkertijd reist ons voedsel verder dan ooit tevoren. Ongeveer 50% van de eiwitproductie bevindt zich in de VS, Brazilië en Australië, waardoor we voedingsmiddelen van ver moeten importeren. Voedsel vers en veilig houden is een prioriteit - en veel bedrijven richten zich dan ook op transparantie in de gehele toeleveringsketen om aan deze behoeften te voldoen. Ook de vraag naar vacuümverpakkingen neemt toe om voedsel langer vers te houden. Dit is vooral belangrijk in het kader van de e-commerce trend om verse producten thuis te laten bezorgen. Uiteindelijk neemt de behoefte van de consument aan gemakkelijke, gezonde en veilige maaltijden alleen maar toe. 

Meer informatie

Heeft u vragen over het hygiënisch en veilig verwerken van voedingsmiddelen? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren