Uzin Utz: 'Passessies op elke vestiging waren ideaal'

Ook voor ons kledingbeheer kozen we voor Carel Lurvink

Uzin Utz Nederland is al ruim twee decennia klant bij Carel Lurvink voor producten als kwasten, tape en persoonlijke beschermingsmiddelen. Onlangs zochten zij een leverancier voor nieuwe werkkleding. Communicatiemanager Ilse van Bodegom: “Ook ditmaal viel de keus op Carel Lurvink. Mede vanwege de prettige relatie en het online bestelsysteem dat nabestellen erg eenvoudig maakt.” 

Uzin Utz, voorheen Unipro, levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren. 60 jaar geleden begon zij met de productie van lijmen en groeide snel uit tot een internationale organisatie. Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 100 enthousiaste medewerkers leggen de basis voor perfecte vloeren.

Uzin Utz Nederland maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde organisatie, Uzin Utz Group uit Duitsland. Een familiebedrijf, gekenmerkt door ‘Grundlichkeit’ en een warme, persoonlijke bedrijfscultuur. Ilse licht toe: “Carel Lurvink heeft zo’n beetje hetzelfde DNA als wij hebben. Allebei familiebedrijven die veel waarde hechten aan persoonlijk contact en betrokkenheid. En altijd net even dat extra stapje doen. Wij organiseren ook evenementen met Carel Lurvink, zo hebben we regelmatig samen op de Military Boekelo gestaan.” In het duurzaam ondernemen is eveneens een duidelijke overeenkomst te zien. Zo worden de meeste producten die Uzin Utz verkoopt, geproduceerd in de ‘groenste’ fabriek van Nederland.

Passend bij huisstijl

Twee jaar geleden nam Uzin Utz de firma’s Forinn en Bosgoed over. Deze werden samengevoegd onder de naam INTR, met 12 vestigingen in Nederland. “Wij waren op zoek naar nieuwe bedrijfskleding voor onze fabrieksmedewerkers en INTR. De kleding moest passen bij onze huisstijl, comfortabel zijn en een luxe uitstraling hebben. De chauffeurs wilden wij in dezelfde stijl gekleed hebben, maar voor hun werkkleding hadden we nog een aantal extra eisen. Zoals de behoefte aan zowel winter- als zomerkleding. Zwarte kleding past bij onze huisstijl, maar voor de zichtbaarheid en dus veiligheid van de chauffeurs is dat niet wenselijk. We wilden echter ook niet de standaard ‘wegwerkersjassen’, maar echt een mooi ontwerp. Samen met Carel Lurvink kwam we tot een perfecte oplossing. We kozen voor de Tricorp werkkleding en voor de chauffeurs werd een bicolor variant gekozen met een gele bovenzijde. Door hun logo’s bovendien reflecterend te maken, werd de zichtbaarheid nog eens extra verhoogd.”

Passessies op locatie

“Ze hebben de passessies fantastisch georganiseerd, ook middenin de coronatijd. Op elke vestiging kwamen ze langs om van iedereen de maten te inventariseren. Vervolgens verliep de levering vlekkeloos, waarbij de leveringstijden keurig aan ons werden teruggekoppeld.” Ilse vervolgt: “Doordat Carel Lurvink alle 
gegevens waaronder de maten in hun online bestelsysteem heeft verwerkt, kunnen wij nu voor elk personeelslid heel makkelijk bij bestellen. En ook dat kan per vestiging, wat het hoofdkantoor tijd bespaart. Wij kijken met volle tevredenheid terug op dit proces”, besluit Ilse.

Gerelateerde artikelen