Werkhandschoenen logistiek en transport

Werkhandschoenen logistiek en transport
Voor optimaal comfort en bescherming

Werkhandschoenen voor de logistieke sector en transportindustrie zijn ontwikkeld om de handen tegen letsel en kou te beschermen. Daarbij rekening houdend met specifieke kenmerken die de werkzaamheden of werkomgeving vereisen. In dit blog bespreken wij de verschillende eigenschappen die u helpen om de juiste handschoen te vinden.

Logistiek -en transportmedewerkers hebben regelmatig te maken met voorwerpen die snij- of schaafwonden kunnen veroorzaken. Denk aan de scherpe randen van karton en metaal of de gevaren van gereedschappen en machines. De handen worden in deze gevallen beschermd met werkhandschoenen van snijwerend materiaal.

Daarnaast heeft men binnen de logistiek en transportsector regelmatig te maken met lagere temperaturen. Zowel tijdens het winterseizoen als bij werkzaamheden in gekoelde ruimtes zoals koelmagazijnen. Thermo-handschoenen, ook wel winterhandschoenen genoemd, zijn dan een uitkomst. Ze zijn gemaakt van materialen die de lichaamswarmte uitstekend vasthouden, zoals terry fleece of schuim latex. De isolerende werking zorgt dat de handen warm en beweeglijk blijven. Het voordeel van schuim latex is dat het een sterk ademend vermogen heeft, waarmee transpiratie voorkomen wordt.

Naast isolatie en snijbestendigheid, kan een goede grip of een optimale vingergevoeligheid gewenst zijn. Handschoenen met antislip helpen voorkomen dat men voorwerpen uit de handen laat glijden, wat in een vochtige omgeving of met vette onderdelen snel gebeurt. Ook bij laad- en loswerk is het fijn om een goede grip te hebben. Een goede vingergevoeligheid is belangrijk wanneer men met zeer kleine onderdelen zoals schroefjes werkt.

Bij grovere werkzaamheden zoals op sloperijen, bouwplaatsen of in de groenvoorziening, speelt vingergevoeligheid een veel kleinere rol. Daarbij is vooral duurzaamheid gewenst. De handschoen moet immers tegen heel wat stootjes kunnen. Werkhandschoenen gemaakt van leer vormen dan een prachtige oplossing. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de handschoen beter blijft zitten. Door te kiezen voor een handschoen waarbij elastiek in de rug is verwerkt, is de kans op afglijden of verlies nog kleiner.

Gerelateerde artikelen