Filters

Tapijtmachines

16 producten

Tapijtmachines

Veel kantoorpanden en horeca maken gebruik van tapijt en/of vloerbedekking. Doordat deze publieke ruimtes vaak worden bezocht worden het tapijt en vloerbedekking ook vies, zelfs na het stofzuigen. Er kunnen koffie-, modder- of andere vlekken achterblijven door gebruik. Om dit soort hardnekkige vlekken uit het tapijt te krijgen kan gebruik gemaakt worden van tapijtmachines. Deze machines maken het reinigen van het tapijt of vloerbedekking efficiëter en effectiever.

Twee tapijtreinigingsmethodes en typen tapijtmachines

We kennen twee methodes voor het reinigen van uw tapijt; De 'Bonnet'-methode en de Sproei-extractie methode. De 'Bonnet'-methode is een meer oppervlakkige reiniging ten opzichte van de Sproei-Extractie methode. Bij de 'Bonnet'-methode wordt een speciaal reinigingsmiddel aangebracht op het vloerkleed of tapijt. Vervolgens wordt het oppervlakte met behulp van een schrobmachine gereinigd. De schrobmachine is voorzien van een synthetische of katoenen pad. De pads zijn dan in staat het losgeweekte vuil op te nemen. Het voordeel van deze methode is dat uw vloerkleed of tapijt snel gereinigd kan worden. Daarnaast is ook de droogtijd van deze methode kort. Nadelen van deze methode is dat de methode niet geschikt is voor het verwijderen van zand.

Is uw tapijt vuiler en is een grondigere schoonmaak nodig? Dan is de Sproei-Extractie methode misschien iets voor u. Bij deze methode wordt een zogenaamde 'heet water injectie' gebruikt. Dit houdt in dat er heet water met hogedruk in het tapijt word gespoten. Vervolgens wordt het water door een vacuüm weer opgezogen. Waardoor ook het vuil binnenin he tapijt wordt gereinigd. Bij deze methode wordt meer water gebruikt dan bij de 'Bonnet'-methode. Het duurt langer voordat het tapijt of vloerbedekking is opgedroogd.

Naast de gewenste tapijtreinigingsmethode heeft u ook nog keuze uit verschillende typen tapijtmachines

  • Een stofzuiger tapijtmachine;
  • Een truck mounted tapijtmachine;
  • Een eenschijfsmachines.

Assortiment van Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink vind u tapijtmachines die werken met beide methodes. De tapijtreinigers zijn van de topmerken Cleanfix, Numatic en Taski. Deze toongevende merken hebben tapijtreinigers van de beste kwaliteit, waardoor ze lang meegaan. Eenschijfsmachines zijn alleen geschikt voor de Bonnet methode en grote oppervlakten tapijt kunnen het meest efficiënt gereinigd worden met truck mounted tapijtmachines. Echter is een truck mounted tapijtmachine ook iets duurder. Voor optimaal onderhoud van uw tapijt raden wij u aan uw tapijt regelmatig professioneel (te laten) reinigen.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen voor de juiste tapijtmachine in uw situatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren