Filters

Werkkleding

9 producten

Active filters

Vind de perfecte werkkleding voor elke situatie. Ontdek de veelzijdigheid en kwaliteit van onze werkkleding bij Carel Lurvink. Of je nu op zoek bent naar duurzame werkkleding, comfortabele beroepskleding of betrouwbare disposable kleding, wij hebben een breed assortiment om aan al je behoeften te voldoen. Bekijk onze collecties en vind de perfecte werkkleding voor elke situatie.


Werkkleding kopen?

Werkkleding, ook wel bedrijfskleding genoemd, kan meerdere functies hebben. Ten eerste geeft de kleding het bedrijf een representatief uiterlijk. Daarnaast kan het bijvoorbeeld het werken veiliger, hygiënischer gemakkelijker en/of aangenamer maken, waardoor werkkledij voor sommige werkzaamheden verplicht wordt gesteld door de overheid. Bij het uitzoeken van de juiste kleding voor uw medewerkers dient u met meerdere zaken rekening te houden. Ten eerste moet werkkleding natuurlijk geschikt zijn voor de werkzaamheden. Maar naast functionaliteit dient bedrijfskleding ook representatief te zijn en weinig onderhoud te vergen. Het is dus van belang een goede balans tussen functionaliteit en uitstraling te vinden. Carel Lurvink biedt duurzame werkkleding, waarbij aandacht is gegeven aan de productie, de gebruikte materialen en een lange kwaliteitsgarantie. In ons assortiment vindt u een ruim assortiment werkschoeisel, bedrijfs- en werkkleding, disposable kleding, wegwerphandschoenen en werkhandschoenen voor diverse branches. Shop daarom uw complete werk-outfit bij Carel Lurvink.

Werkhandschoenen

Werkhandschoenen bieden bescherming bij verschillende soorten werkzaamheden. Het stelt uw veiligheid en/of hygiëne en dat van uw werkomgeving voorop. De uit te voeren werkzaamheden vormen de basis van uw keuze voor werkhandschoenen. Staat hygiëne voorop? En komt de handschoen niet in aanraking met grove en scherpe voorwerpen? Dan zijn wegwerphandschoenen vaak erg geschikt. Is comfort belangrijk? Dan bieden wij handschoenen van een zware kwaliteit katoen en met de optie van een onderhandschoen. Daarnaast zijn er handschoenen met grote grit op de coating, zodat u de beste grip heeft, handschoenen met verhoogde hitte-, kou-, water- en chemicaliënbescherming en er zijn werkhandschoenen die u beschermen tegen steek- en snijwonden. Kortom, bij Carel Lurvink kunt u ervoor zorgen dat uw handen optimaal beschermd worden tijdens het werk.

Disposable werkkleding- en handschoenen

Disposable werkkleding- en handschoenen, ook wel wegwerpkleding/-handschoenen, zorgen voor optimale hygiëne en worden daarom veelvuldig gebruikt in branches waar hygiëne voorop staat (zoals de zorg, de medische sector en voedingsmiddelenindustrie). Het gaat daarbij zowel om de bescherming tegen bacteriën en andere micro-organismen, infecties en virussen als om de bescherming tegen chemicaliën of andere gevaarlijke stoffen. Het is daarom essentieel dat deze micro-organismen of gevaarlijke stoffen niet kunnen hechten aan uw werkkleding/meegedragen worden, maar juist na blootstelling weggeworpen kan worden.

Wij bieden u de meest uiteenlopende wegwerpkleding, omdat uw type werkzaamheden kan vergen om speciaal afgestemde werkkleding. Denk hierbij ook aan verschillende kleuren en verschillende materialen, om uw werkomgeving zo veilig mogelijk te maken. Vind daarom bij ons een assortiment dat uitrekt van disposable broeken, overalls, schorten en bezoekersjassen tot wegwerpmouwovertrekken, hoofddeksels, gelaatsbedekking, schoenovertrekken en wegwerphandschoenen. Door het grote, complete assortiment bieden wij u filteropties (waaronder merk, materiaal, eigenschap en veiligheidsklasse), zodat u direct kunt zien welke wegwerpkleding aan uw wensen én de wettelijke eisen voldoet.

Geschikte bedrijfskleding

Het is van belang dat u weet aan welke verschillende eigenschappen of eisen de bedrijfskledij moet voldoen. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van omstandigheden waarmee u rekening dient te houden:

Weers- en temperatuursomstandigheden

Bij buitenwerkzaamheden komt u bijvoorbeeld in contact met verschillende weersomstandigheden, zoals regen, storm, (hete en felle) zon, sneeuw of ijzel. Dit kan vergen om water- en windafstotende werkkleding. Dit soort kleding beschermt u tegen de koude en natte omstandigheden, zodat u veilig en comfortabel uw werk kunt blijven uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan onze specialistische diepvries jas, die voorzien is van thermische voering van teddy materiaal en extra lang gebreide manchetten.

Hiernaast zijn er vele werkzaamheden waarbij werknemers blootgesteld worden aan vlammen, hitte en gesmolten materialen. Dat vergt ook om speciaal beschermende werkkleding die voldoet aan de daarvoor opgestelde normeringen. Neem bijvoorbeeld onze vlamvertragende jas met EN 11612 normering.
Dient uw werkkleding bestand te zijn tegen weers- en temperatuursomstandigheden? Dan bieden wij een ruime keuze aan jassen, regenjassen, sweaters, bodywarmers en thermokleding, thermolaarzen, andere werkschoenen of klompen en eventueel werkhandschoenen om de uitvoering van uw werkzaamheden veilig en comfortabel te houden. Bekijk hiervoor de speciale productpagina’s, bijvoorbeeld thermokleding en regenkleding.

Zichtbaarheid: High Visibility werkkleding

Goede zichtbaarheid is erg belangrijk voor veiligheid in drukke en gevaarlijke situaties. Daarom raden wij het dragen van High Visibility werkkleding aan. Dit soort kleding zorgt voor reflectie, signalisatie en is vaak fluorescerend, waardoor u beter zichtbaar bent. Werkt u bijvoorbeeld in het donker, bij schemering of bij mist/andere slechte weersomstandigheden? Dan moet u goed en op tijd gezien kunnen worden om veilig uw werkzaamheden uit te kunnen voeren. Ook deze categorie kunt u eenvoudig terugvinden onder de naam ‘High Visability kleding’. Deze kleding moet tevens aan de speciaal gestelde normering voldoen. De EN ISO 20471 stelt momenteel de strengste eisen aan de kwaliteit, waarbij signaalkleding onder andere getest wordt op kleurechtheid, kleurstelling, duurzaamheid en waterdichtheid. Zo weet u zeker dat u met deze werkkleding goed beschermd bent.

Bescherming

Hieronder vallen High Visibility kleding, beschermende werkkleding tegen weersomstandigheden, hittebestendige kleding, veiligheidsschoenen en werkhandschoenen. Wij bieden veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen die voldoen aan verschillende veiligheidsklassen (S1, S1P, S2, S3, O2 of O3).
In het assortiment werkhandschoenen vindt u speciale schoonmaakhandschoenen, disposable handschoenen en werkhandschoenen speciaal voor gevaarlijke werkzaamheden met bijvoorbeeld scherpe materialen of scherpe voorwerpen. Lees per productpagina verdere specificaties en uitleg over het artikel.

Hygiëne-eisen aan werkkleding

Voor mensen die werken op plaatsen waar hygiëne van uiterst belang is, bieden wij disposable kleding en disposable werkhandschoenen van topkwaliteit die voldoen aan de HACCP-norm. Denk bijvoorbeeld aan de medische sector en voedingsindustrie. De werkvloer moet hierbij aan strenge hygiëne-eisen voldoen, zo ook de werkkleding. Haarnetjes, bezoekersjassen, mondkapjes en wegwerphandschoenen zijn voorbeelden hiervan en voorkomen kruisbesmetting, het verspreiden bacteriën/andere micro-organismen. Hiermee worden omgevingen, producten, patiënten en kleding beschermd. U kunt eenvoudig opzoeken aan welke hygiëne-eisen uw werkzaamheden moeten voldoen, waarna u bij elk product de eisen kunt zien waaraan dat product voldoet. Echter, u kunt ook bij onze productpagina’s de toepassingen en eigenschappen vinden om het u nog gemakkelijker te maken.

Compleet assortiment werkkleding

Voor elk type werkzaamheden kunt u bij ons passende werkkleding vinden. Wij beschikken dus over veel kleding die voldoet aan de speciaal gestelde normeringen. Gebruiksgemak, kwaliteit en veiligheid vinden wij bij Carel Lurvink erg belangrijk en dat voert dan ook de boventoon bij ons aanbod van werkkleding. Twijfelt u aan welke eigenschappen en eisen de werkkleding bij uw type werkzaamheden moet voldoen? Neem dan contact met ons op. Onze productspecialisten geven u advies op maat. Maar neem ook zeker zelf een kijkje in ons assortiment werkkleding en vind daar al veel helpende informatie.