Filters

Veters

13 producten

Veters

Naast goede werkschoenen is het natuurlijk ook belangrijk goede veters voor uw werkschoenen te hebben. Bij Carel Lurvink bent u op de juiste plaats als u op zoek bent naar nieuwe veters voor uw werkschoenen. Wij bieden uitsluitend kwalitatieve veters die lang mee gaan. Er bestaan heel veel verschillende soorten veters voor werkschoenen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende lengtes, diktes, breedtes, vormen en kleuren. Ook bieden wij schoenveters gemaakt van verschillende materialen maar de meeste veters zijn van katoen. Dunne sterke (katoenen) vezels worden kruiselings in elkaar gevlochten en meestal worden de uiteindes van schoenveters voorzien van een kort plastic of metalen kokertje (ook wel malie, stift of nestel genoemd) zodat de uiteindes van de veter niet gaat rafelen en de veter makkelijker door gaten te rijgen is.
Het nadeel van een katoenen veter is dat katoen vocht opneemt. Daarom wordt een nylon veter aangeraden voor outdoor schoenen. Bij werkschoenen kan een felle kleur veter ook voordelig zijn doordat werkschoenen met opvallende veters goed zichtbaar zijn en de veiligheid dus vergroot wordt.

Het rijgen van schoenveters

Er zijn twee veelgebruikte methoden voor het rijgen van veters: kruiselings rijgen en recht rijgen. Er wordt altijd begonnen door het midden van de veter van buiten naar binnen door de onderste gaten te rijgen. Bij kruiselings rijgen worden vervolgens beide veters steeds naar het volgende gat aan de tegenoverliggende zijde gerijgd zodat er een kruisend symmetrisch patroon ontstaat. Bij recht rijgen gaat één veter-uiteinde steeds horizontaal naar de tegenoverliggende zijde en vervolgens gaat het andere uiteinde naar een gat op dezelfde hoogte op de tegenoverliggende zijde zodat de uiteinden steeds afwisselend horizontaal van de ene naar de andere kant gaan. Daarna gaan de uiteinden eerst naar het eerstvolgende hogere gat op dezelfde zijde. Naast deze twee methoden bestaan er nog talrijke andere veter-strik methoden.

Hoe lang moeten de veters zijn?

De lengte van een veter is afhankelijk van de schoen waarvoor u de veter nodig heeft. Laarzen hebben vanzelfsprekend langere schoenveters nodig. Het aantal gatenparen in de schoen geeft een indicatie voor de benodigde lengte. 
2 gatenparen -> 45 cm
3 gatenparen -> 45-60 cm
4 gatenparen -> 60 cm
5 gatenparen -> 75 cm
6 gatenparen -> 90-100 cm
8 gatenparen -> 150 cm
9 gatenparen -> 185 cm

Platte schoenveters

Platte veters zijn populair bij sportieve schoenen. Ze zitten namelijk goed stevig vast door de optimale wrijving.

Ronde schoenveters

Ronde veters geven een professionelere uitstraling dan platte veters. Daarom zijn ronde veters vooral geschikt voor business schoenen waar stevigheid iets minder belangrijk is.

Meer informatie? Onze specialisten helpen u graag via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren