HeltiQ brandwonden kompres 10x10cm 10st

Art: 556420
  • Al 130 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online bestelgemak
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze Customer Solution Specialist Bas Kuis

Pluspunten

  • Desinfecterende werking
  • Kleeft niet aan de wond
  • Steriel

Symbolen

CE CE

Omschrijving


HeltiQ Brandwonden Kompres biedt direct verkoeling bij brandwonden als gevolg van vuur, stoom, hete vloeistoffen, stralingswarmte of andere niet chemische warmtebronnen. Het kompres dient gebruikt te worden als eerste hulp bij de beginfase van een brandwond, wanneer er geen water aanwezig is, of op lichaamsdelen waarbij u lastig kunt koelen met lauwwarm water, bijvoorbeeld in het gezicht. Ook kunt u het brandwondenkompres als aanvulling op het koelen met lauwwarm water gebruiken.

Het brandwondenkompres bevat een hydrogel dat bestaat uit 90% gezuiverd water, desinfecterende Tea Tree olie en een gelvormend ingrediënt. Hierdoor is het dikker dan water, verdampt het niet en blijft het uw brandwond constant verkoelen. De hitte in uw beschadigde huid wordt overgedragen naar de hydrogel. De gel houdt vervolgens deze warmte niet vast maar geeft het direct af aan de omgeving. Hierdoor wordt de warmte uit uw brandwond snel afgevoerd en voorkomt u verdere beschadiging van het weefsel. Naast hitteonttrekking en verkoeling schermt de gellaag uw brandwond af tegen schadelijke bacteriën, dat het risico op het ontstaan van infecties verminderd.

HeltiQ Brandwonden Kompres:
- is een veilige, effectieve en volwaardige koelmethode van brandwonden;
- hecht niet aan de wond;
- is steriel en direct klaar voor gebruik.

Gebruiksaanwijzing

1. Open de verpakking en haal het kompres eruit.
2. Leg het kompres op de wond en giet de resterende gel uit het zakje over het kompres.
3. Fixeer het kompres licht met een HeltiQ Elastisch Fixatiewindsel en zet vast met een HeltiQ Hechtpleister. Laat het kompres maximaal 3 uur zitten.

HeltiQ

Dit premium A+ product beschikt over een volledig assortiment wondverzorging. Heeft u vragen over het gebruik of toepassing van dit product? Stuur een mail naar [email protected] of bel één van onze medewerkers: 053 - 434 43 43.

Technische gegevens

Merk Heltiq

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren