CaluDetect D200 detecteerbare oordoppen TPR blauw detecteerbaar koord per paar verpakt

Art: 884010
  • Al 130 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online bestelgemak

Downloads

Document Taal
EU Declaration of Conformity: PPE ENU
Instructions for use ENU
EU Verklaring van Overeenstemming: PBM NLD
Gebruiksaanwijzing NLD
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze Customer Solution Specialist Tom ter Hogt

Pluspunten

  • Detecteerbaar
  • Herbruikbaar
  • Voldoet aan vele voedselveiligheidseisen

Omschrijving

De CaluDetect D200 oordoppen zijn gemaakt van een zacht thermoplastisch materiaal en hierdoor herbruikbaar. De oordoppen hebben een slim design waardoor ze gemakkelijk in te brengen zijn en bevatten 3 lamellen die voor een perfecte afdichting zorgen zonder druk op de oren uit te oefenen.  De oordoppen zijn elk voorzien van een metalen kogeltje en een detecteerbaar koord. Het detecteerbare koord heeft als voordeel dat de oordopjes niet van elkaar gescheiden kunnen worden, daarnaast kunnen de oordoppen gemakkelijk om de nek gehangen worden wanneer deze tijdelijk niet nodig zijn.

Wat is detecteerbaar?

Detecteerbare artikelen worden veelal in de voedingsindustrie gebruikt waar er absoluut geen productvreemde elementen in de productie mogen terechtkomen. Producten die detecteerbaar zijn bevatten kleine deeltjes metaal. Dit zorgt ervoor dat wanneer een product in de productielijn terechtkomt het opgemerkt wordt door de metaaldetectoren.

Raadpleeg voor gebruik de gebruiksaanwijzing voor meer informatie met betrekking tot de detecteerbaarheid van dit product.

Gehoorbescherming

Gehoorschade door lawaai is onomkeerbaar en kan leiden tot levenslange aandoeningen zoals oorsuizen (tinnitus), geluidsvervorming en gehoorverlies. Vanaf 80 decibel is het al mogelijk om gehoorschade op te lopen, geluiden vanaf 120 decibel kunnen zelfs je gehoor direct beschadigen. Hoe lang en hoe vaak je naar geluiden luistert zijn van invloed op hoe schadelijk geluiden zijn voor je oren.

Hoe kunt u gehoorschade oplopen?

Gehoorschade kan zich al geleidelijk ontwikkelen voordat u het opmerkt. Daarnaast kan gehoorschade het gevolg zijn van plotselinge en extreem harde geluiden. Wanneer u oren voor langere tijd aan een hoog decibel worden blootgesteld kan dit op den duur in gehoorschade resulteren. Meer weten over het voorkomen van gehoorschade? lees hierover en meer in ons blog "Voorom gehoorschade met goede gehoorbescherming".

Hoe voorkomt u gehoorschade?

Gehoorschade kan eenvoudig voorkomen worden door het gebruik van kwalitatief goede gehoorbescherming zoals de CaluPrevent oordoppen.

Wat is SNR?

SNR staat voor Single Number Rating en is een rating systeem voor gehoorbescherming volgens Norm ISO 4869. Hierbij testen onafhankelijke laboratoriums de oor bescherming om te bepalen wat de SNR-waarde van de oorkappen is. Met de SNR waarde kan je verschillende oordoppen en oorkappen met elkaar vergelijken. Wil je weten hoe groot de druk op je oren is? Meet het geluidsniveau en trek hiervan het SNR getal af. Is het geluidsniveau gemiddeld 95 dB en je oordoppen hebben een SNR waarde van 20? dan is de geluidbelasting voor je oren 75 dB.

De SNR van de CaluDetect D200 oordoppen is 30dB

Positieve punten

+ Herbruikbaar
+ Hoge demping (SNR 30 dB)
+ Duidelijk zichtbare blauwe kleur (visuele detectie)
+ Extreem hoge detecteerbaarheid
+ Stevige verbinding tussen koord en oordoppen, geen loskomende onderdelen
+ Geschikt voor gebruik in de voedselverwerkende industrie

Kenmerken

- Materiaal: thermoplastisch materiaal
- Maat: nominale diameter 9-13 mm
- SNR: 30 dB
- Kleur oordop: blauw
- Detecteerbare kogel in elke oordop: 2,5 mm messing
- Koord: 65 cm / blauw / detecteerbaar
- Herbruikbaar

Verpakking

- Hygiënisch verpakt per paar in hersluitbare zakjes
- Handige dispenserdoos a 200 paar
- Verkrijgbaar per omdoos a 10 dispenserdozen

Uitgifte

Voor deze dispenserdoos is een handige RVS wandhouder leverbaar (artikel 889020)

CE Markering PBM

- PBM cat III
- Conform Vo EG 2016/425
- Gecertificeerd door BSI (CE 2797)
- EN 352-2:2002 (algemene vereisten voor oordoppen)

Toepassing

- Voedselverwerkende industrie
- Pharmacy

CaluDetect

Dit premium A+ product beschikt over een volledig assortiment gehoorbescherming. Heeft u vragen over het gebruik of toepassing van dit product? Stuur een email of bel een van onze specialisten.

Technische gegevens

Merk CaluDetect
Eigenschap Food