Filter

Merk


Kleur

Toepassing


Materiaal

EigenschapInhoud


MVO keur

Gebruiksfreqentie


Type systeemdispenser

Categorie


Desinfectiemiddelen

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Desinfectiemiddelen

Voor een goede, snelle hygiëne zijn desinfectiemiddelen van groot belang. Ze doden, verwijderen en inactiveren ziekteverwekkende organismen, zoals virussen en bacteriën. Het zijn ontsmettingsmiddelen die geschikt zijn voor professionals en consumenten. Bij Carel Lurvink bieden wij een ruim assortiment desinfectiemiddelen van hoogstaande merken zoals CaluClean, CaluProtect, Diversey (Food Beverage) en Soft Care. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe belangrijk een desinfecterende middelen van goede kwaliteit zijn. Of het nu gaat om desinfectie voor de handen, voor oppervlaktes of desinfectietabletten; Carel Lurvink zorgt voor een snelle levering.

Hoe werken desinfectiemiddelen?

Desinfectie kan worden gebruikt als middel ter bestrijding van bacteriën, gisten, schimmels en virussen. Desinfecteren dient na reinigen te gebeuren. Het reinigen verwijdert vuil, stof en vet, waardoor hardnekkige bacteriën, schimmels en ziektekiemen hieronder bereikt kunnen worden. Reiniging doodt deze micro-organismen niet. Er wordt met desinfectie gezorgd dat micro-organismen verwijderen en zich niet verder kunnen verspreiden. Desinfecterende doekjes zijn bestemd voor eenmalig gebruik. Een desinfectiemiddel is meestal een mengsel van één of meer werkzame stoffen en één of meer hulpstoffen. Daarom ontsmetten ze effectief. Een desinfectans moet in de juiste concentratie worden toegepast en de voorgeschreven inwerktijd dient te worden aangehouden.

Alcoholgels, hydroalcoholische oplossingen en desinfecteermiddelen zijn biociden: middelen ter vernietiging van schadelijke organismen. Is een desinfectiemiddel dan ook schadelijk voor het milieu? Alleen verkeerd gebruik kan schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Handdesinfectie

Handhygiëne is één van de belangrijkste maatregelen om overdracht van micro-organismen naar (andere) personen, lichaamsdelen of voorwerpen (en vice versa) te voorkomen. Handdesinfectie met handalcohol heeft de voorkeur boven het toepassen van handhygiëne. Is desinfectiemiddel dan dus een goede vervanger voor handzeep? Ter preventie van kruisinfecties worden deze methoden, mits goed uitgevoerd, als gelijkwaardig beschouwd. Handdesinfectie met handalcohol heeft de voorkeur als de handen niet zichtbaar verontreinigd zijn. Ook is handalcohol huidvriendelijker en geeft een grotere kiemreductie dan wassen met water en zeep. Maar handalcohol reinigt niet, daarom moeten de handen bij zichtbare verontreiniging worden gereinigd met water en zeep.

Uw handen komen dus in aanraking met veel verschillende bacteriën. Volgens experts zou een derde daarvan voorkomen kunnen worden met de beste desinfectiemiddelen voor handen: met Sterillium®, alcoholdoekjes, hand sanitizer, of antibacteriële zeep. Vooral in de gezondheidszorg en op plekken waar voedsel verwerkt wordt, is het van groot belang een goede antibacteriële zeep te gebruiken. Met antibacteriële zeep wordt het risico op kruisbesmetting en bacteriële groei verminderd. Sinds de komst van Sterillium® antibacteriële zeep op basis van alcohol werd handdesinfectie vele malen effectiever. Bovendien is Sterillium® niet alleen een goede hand sanitizer maar ook nog eens huidvriendelijk. Door de bewezen werkzaamheid kan Sterillium® ook in de chirurgie gebruikt worden.

Oppervlakte desinfectie

Het desinfecteren van oppervlakten is zeer eenvoudig met één van onze effectieve desinfectiesprays. Ze voldoen aan alle wet- en regelgeving. De sprays zijn zeer geschikt voor schadelijke ziektekiemen zoals bacteriën, virussen, schimmels, salmonella e colli en vele andere ziekteverwekkers. Desinfectiesprays zijn daarom ideaal voor het desinfecteren van tafels in de horeca, verschoningstafels, onderzoeksbanken, sportapparaten, toiletbrillen, handvaten en badkamers. Carel Lurvink hecht ook veel waarde aan het milieu. Samen met Carel Lurvink veilige desinfectie

Bij Carel Lurvink is er een totaalaanbod aan desinfectiemiddelen aanwezig. Ook beschikken wij over brede kennis en expertise, waardoor wij u kunnen voorzien van advies op maat. Raadpleeg onze productspecialisten om de geschikte desinfectie voor uw situatie te vinden.

 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur