Filter

Merk

Model


MaatMateriaal

Bokkenpoot

( p. st.)
excl. btw
CaluPaint Teerkop Art: 2968
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Bokkenpoot

Door de kromming aan de bovenzijde van de kwast is de bokkenpoot (die ook wel een teerkwast wordt genoemd) perfect voor het schilderen op moeilijk te bereiken plaatsen en is het super handig in gebruik bij het indrukken van het vet tussen de schakels, rollers en schalmen. Bij een bokkenpoot staat de “kop” met haren dus schuin op de steel. De grote kop maakt het daarnaast ook geschikt voor het grovere werk, zoals het beitsen of het teren van boten.

Bokkenpoot- of teerkwasten zijn herkenbaar aan de afgeschuinde steel en de ronde kop die met een bout op de steel is geschroefd. Soms wordt het verward met een radiatorkwast, maar de radiatorkwast is een platte kwast en een bokkenpoot heeft een rond (dikker) model. Bij Carel Lurvink vindt u beide kwasten terug. Wij vinden kwasten van topkwaliteit kwasten erg belangrijk. Zo leveren we enkel een bokkenpoot wanneer deze een hoogwaardige kwaliteit heeft.

Bokkenpoot van eigen merk CaluPaint

De Calupaint bokkenpoot heeft een rond model en is aan de steel geschroefd. De kop bestaat uit wit Chinees varkenshaar. Dit vormt de ultieme grondstof voor verfkwasten. Een varkenshaar is aan de wortelzijde dikker dan aan de uiteinden, waardoor de haren de verf goed kunnen vasthouden en de verf weer geleidelijk kunnen afgeven.

Een rond model zorgt voor een zeer goede verdeling van de verf en bij elk soort oppervlakte een egaal resultaat. Dikkere verf is tevens eenvoudiger aan te brengen met ronde kwasten. Daarnaast heeft u een betere controle bij het aanbrengen van de verf door het uitspreiden van de haren in alle kanten, waarmee het geschikt is voor het strak schilderen van (kleine) oppervlaktes.

Dit model heeft bovendien als groot voordeel dat de kop vervangbaar is. Zo kunt u lang met dezelfde kwast werken. De kop is hier verkrijgbaar.

Bekijk ons assortiment op onze website en kom erachter welke kwast voor uw situatie het meest passend is.
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur