Filter

Uitgelicht

Merk


Model


Maat

Materiaal
Eigenschap

Categorie

Platte kwast

Beste keuze
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
Platte acrylkwast Art: G1143
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
Klopkwast 3" 80mm Art: G5430
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Platte kwast

Een platte kwast zorgt snel voor een egale laag verf op grote (platte) oppervlaktes. De platte kwast wordt vooral gebruikt om beits of de laksoort vernis aan te brengen, maar ook het gebruik van deze kwast bij het aanbrengen van krijtverf is populair.

Platte kwasten worden vaak verward met radiatorkwasten. De radiatorkwast is een platte kwast met een lange steel en een gebogen platte bus. Deze specifieke kwast is geschikt voor het schilderen van moeilijk te bereiken plekken. Platte kwasten hebben geen knik aan de bovenzijde en zijn breder vergeleken met een radiatorkwast.

Platte kwasten bij Carel Lurvink

Veel van onze platte kwasten (en alle andere kwasten van ons eigen hoogwaardige merk CaluPaint) zijn van zuiver Chinees varkenshaar voorzien: de ultieme grondstof voor de verfkwast. Een varkenshaar is aan de wortelzijde dikker dan aan de uiteinden, waardoor de haren de verf goed vasthouden en weer geleidelijk afgeven. Hierdoor zorgt elke schilder, professioneel of niet-professioneel, met onze kwasten voor een strak resultaat.

Daarnaast beschikken we in ons assortiment platte kwasten over platte kwasten met synthetische vezels, ofwel met kunststof of polyester haren. Zo is de CaluPaint platte kwast een professionele verfkwast met een synthetische vezel speciaal ontwikkeld voor de water gedragen en oplosmiddel houdende verven. Met de kwast kunt u de verf beter en makkelijker verdelen. Verder zorgt de platte kwast ervoor dat de verf goed vloeit. U kunt erdoor makkelijk besnijden en door de stuggere vezel automatisch de juiste laagdikte aanbrengt. Hierdoor is de droging een stuk beter ten opzichte van traditionele kwasten met varkenshaar.

Wij leveren platte kwasten van diverse hoogwaardige merken, waaronder CaluPaint, Copenhagen, Goudhaantje en Staalmeester. Op elke productpagina staan de specificaties van dat type platte kwast beschreven. Zo vindt u de toepasbaarheid en (technische) producteigenschappen er terug. Bekijk op onze webpagina welke kwast voor u de juiste is en raadpleeg ons wanneer u vragen heeft of advies wenst.
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur