Filters

Disposable handschoenen

8 producten

Disposable latex en nitril handschoenen

Wist u dat de rubberen handschoen al in 1889 is uitgevonden door de Amerikaanse arts William Stewart Halsted? Zijn collega’s hadden last van huiduitslag door het gebruik van agressieve desinfectiemiddelen in de operatiekamer. De door hem uitgevonden rubberen handschoenen boden uitkomst. Toch duurde het nog ruim 70 jaar voor de rubberen wegwerp handschoenen echt populair werden. In die periode begon niet alleen de medische sector, maar ook de schoonmaakbranche met het gebruik van wegwerphandschoenen. Tegenwoordig is de disposable nitril handschoen niet meer weg te denken uit de voedingsmiddelenindustrie, de zorg, de schoonmaakindustrie en bijvoorbeeld horecazaken. Het materiaal is door de jaren heen wel veranderd van vinyl handschoenen naar latex handschoenen en nu naar nitril handschoenen. Bij Carel Lurvink vindt u een uitgebreid assortiment van beide soorten disposable handschoenen. Ook van ons eigen A+ merk CaluGloves.

Wegwerphandschoenen van latex

Wegwerphandschoenen gemaakt van latex zijn uitstekend geschikt voor bescherming tegen bacteriën en virussen. Ze hebben als voordeel dat ze elastisch zijn en daardoor altijd goed om de hand passen. Latex heeft echter ook twee nadelen. Mensen kunnen er allergisch voor zijn en latex gaat niet goed samen met vet, olie en oplosmiddelen.

Wegwerphandschoenen van nitril

Nitril is een uitstekend alternatief voor latex. Nitril is een synthetisch rubber, waardoor mensen met een latexallergie deze nitril handschoenen over het algemeen probleemloos kunnen dragen. Een ander voordeel van nitril handschoenen is dat ze steviger zijn en bescherming bieden tegen olie, vet en spatten van bepaalde chemicaliën.

Eigen merk disposable handschoenen: CaluGloves

CaluGloves is ons eigen premium A+ merk wegwerphandschoenen. Ze zijn comfortabel, gunstig geprijsd en voldoen aan de veiligheidsnormeringen van het RIVM. U heeft keuze uit een nitril en een latex variant. Dat maakt deze disposable handschoenen geschikt voor de meest uiteenlopende beroepsgroepen, van horeca tot voedselverwerking en van schoonmaak tot laboratoria, tandartsen en zorgmedewerkers. Bent u benieuwd naar de CaluGloves van Carel Lurvink? We sturen u graag een gratis samplepakket toe, zodat u ze zelf uitgebreid kunt testen. U kunt de samples aanvragen door ons te bellen op 053 - 434 43 43. Of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren