Carel Lurvink

Filter

Merk
Kleur

Maat


MateriaalEigenschap

MVO keur

Model


Veiligheidsklasse

CategorieCategorieWasvoorschriften
High Visibility kleding

Carel Lurvink's keuze
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

High Visibility werkkleding

Functionele werkkleding kan op diverse manieren bescherming bieden aan uw medewerkers. Signalisatiekleding, ook wel signaalkleding, reflecterende kleding, fluorescerende werkkleding of high visibility werkkleding genoemd, biedt bescherming in de vorm van betere zichtbaarheid. Het belang om goed zichtbaar te zijn is essentieel wanneer medewerkers werkzaamheden uitvoeren in drukke en gevaarlijke situaties. Tevens kunnen er zich situaties voordoen waarbij er sprake is van slecht zicht. Het dragen van fluorescerende werkkleding of zichtbaarheidskleding zorgt ervoor dat u tijdig wordt herkend. Het belang van het dragen van high visibility werkkleding wordt dan ook verplicht door wet- en regelgeving. Carel Lurvink benadrukt het creëren van een veilige omgeving voor medewerkers door te beschikken over een totaalassortiment op het gebied van veiligheidsartikelen en beschermende werkkleding. Hierdoor bent u bij Carel Lurvink aan het goede adres voor kwalitatief hoogwaardige high visibility werkkleding die aan gestelde wet- en regelgeving voldoet.

Wet- en regelgeving rondom signalisatiekleding

Ongelukken kunnen gemakkelijk plaatsvinden wanneer een persoon, die werkzaamheden verricht, in een gevaarlijke situatie niet of te laat wordt gezien. Daarnaast kunnen omstandigheden die het zicht benadelen zoals donkerheid in de avond en slechte weersomstandigheden de kans op ongelukken aanzienlijk vergroten. Hierdoor is het dragen van signalisatiekleding met hoge zichtbaarheid essentieel. Deze kleding moet genormeerd zijn volgens de Europese norm EN ISO 20471. Dit is een algemene veiligheids- en kwaliteitsnorm, waarbij signaal- of reflecterende kleding in drie klassen wordt verdeeld. De EN ISO 20471 is een strengere en vervangende norm voor de vroegere EN 471 norm. De EN ISO 20471 stelt hierbij strengere eisen aan de kwaliteit, waarbij signaalkleding onder anderen getest wordt op kleurechtheid, kleurstelling, duurzaamheid en waterdichtheid. Tevens is de kwaliteitseis voor reflectiekleding aangescherpt, waarbij alleen reflectiebanden van de hoogste kwaliteit mogen worden gebruikt conform de nieuwe norm. Naast de algemene EN ISO 20471 normering, zijn er door Rijkswaterstaat ten aan zien van uniformiteit en kwaliteit van signaalkleding aanvullende richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen zijn van toepassing voor alle type wegwerkers aan Rijkswegen, spoorwerker en professionals die verkeers-tellingen, metingen en inspecties uitvoeren.

Beschermingsklassen high visibility werkkleding

De klassen geven aan welk beschermingsniveau de reflecterende kleding heeft voor verschillende situaties. High visibility kleding uit klasse 1 is te gebruiken in situaties met een laag botsingsrisico. Reflecterende kleding van klasse 1 biedt de laagste vorm van zichtbaarheidsbescherming en is hierdoor niet geschikt voor werkzaamheden langs de openbare weg. De kleding uit klasse 1 is wel geschikt voor het bevorderen van de zichtbaarheid van uw medewerkers binnen een bedrijf. Werkkleding uit klasse 2 zorgt voor een goede zichtbaarheid binnen de wegenbouw, koeriersdiensten en werkzaamheden in schemerlicht. Hierdoor is signalisatiekleding uit klasse 2 geschikt voor het werken langs de openbare weg. Wanneer u werkzaamheden in het donker verricht, dan is het dragen van high visibility werkkleding uit klasse 3 verplicht. Fluorescerende werkkleding uit klasse 3 biedt de meest optimale zichtbaarheid en vermindert sterk het risico op ongevallen. Naast de gegeven klassen, kan het ook voorkomen dat werkkleding is voorzien van een gecombineerde certificering. Hierbij wordt er gekeken naar de hoeveelheid reflecterend materiaal, die binnen een combinatie van kledingstukken aanwezig is. Hierdoor is het mogelijk dat een combinatie van signaalkledingstukken in een hogere klasse wordt ingedeeld ten opzichte van een afzonderlijk kledingstuk.

Overzicht beschermingsklassen

In welke klasse fluorescerende werkkleding valt, is afhankelijk van het oppervlakte fluorescerende en reflecterende materiaal. Het fluorescerende materiaal moet hierbij een felle kleur zoals oranje, geel of rood zijn. Het reflecterende materiaal wordt ook wel striping of reflecterende band genoemd die minimaal vijf centimeter breed moet zijn.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur