CaluDetect detecteerbare pen

CaluDetect detecteerbare pen
Geschikt voor de pharmacy en food sector
Alle hedendaagse digitale gadgets ten spijt, de traditionele balpen is nog (lang) niet van de werkvloer weg te denken. Maar er is ook geen hulpmiddel dat zo vaak zoek raakt of waarvan ‘ineens’ een onderdeel kwijt is.

“En zo’n veertje of drukknopje vind je natuurlijk liever niet in een pot pindakaas terug”, stelt Jan Hoekstra, senior sector specialist Food Industry & Pharmacy bij Carel Lurvink. Waar werken zonder schrijfgerei geen optie is, biedt de CaluDetect detecteerbare pen uitkomst.

Risico's uitsluiten

“Voedsel mag uiteraard geen productvreemde elementen bevatten”, legt Jan Hoekstra uit. “Keuringsinstanties zien daar, terecht, streng op toe. Producenten willen dus elk risico uitsluiten. Daarom leveren we een breed scala aan detecteerbare producten, waarvan de pen misschien wel de populairste is. Hij voldoet aan alle eisen die gelden binnen de voedingsmiddelenindustrie. Dat geldt trouwens voor ons hele detecteerbare assortiment, dat varieert van spatels tot brilkoorden.”

De pen is gemaakt van kunststof dat is voorzien van minuscule metalen deeltjes, die ervoor zorgen dat hij metaaldetecteerbaar is. Jan: “De standaard kleur van de pen is blauw, zodat hij visueel ook goed is waar te nemen in het productieproces. Er is behalve smurfenijs namelijk geen enkel voedingsmiddel dat blauw als kleur heeft.” Behalve in blauw is de pen verkrijgbaar in rood, geel en groen. “Hij is dus prima in te passen in een kleurcoderingssysteem.”

Detecteerbare pen met lange levensduur

De pen heeft een intrekbare punt en een clip, maar bevat een minimum aan losse deeltjes. Jan Hoekstra: “Hij is uit een stuk vervaardigd en heeft bijvoorbeeld geen veertje zoals een balpen die heeft. En net zoals een gewone balpen heeft de detecteerbare pen een lange levensduur. 

Ontdek andere essentiële detecteerbare artikelen in onze blogs

In de wereld van detecteerbare artikelen is het essentieel om altijd de hoogste veiligheidsnormen te handhaven, vooral in de voedselverwerkingsindustrie. Detecteerbare wondverzorging speelt hierbij een cruciale rol door het minimaliseren van besmettingsrisico's en het waarborgen van hygiëne. Daarnaast is detecteerbare gehoorbescherming onmisbaar om werknemers te beschermen tegen gehoorschade, terwijl het risico op verloren voorwerpen in de productielijn wordt verminderd. Voor meer informatie over deze essentiële producten en hun voordelen, bekijk onze gedetailleerde blogs.  

Gerelateerde artikelen