Detecteerbare pleisters: extra hygiënisch en voedselveilig

Food - Detecteerbare pleisters voor extra hygiene en voedselveiligheid
Voorkom productvreemde delen in voedingsmiddelen
Een ongeluk zit in een klein hoekje. U snijdt per ongeluk in uw vinger of stoot uw hand tegen een scherp voorwerp... Wondjes waarvoor u vaak een huidkleurige pleister uit de verbanddoos pakt. Maar niet als u in de voedingsindustrie werkt. Daar worden andere eisen aan verbandmaterialen gesteld. Hier moet koste wat het kost voorkomen worden dat de consument per ongeluk een pleister in zijn eten vindt.

Blauwe pleisters voor visuele detectie

In de voedingsindustrie is het daarom verplicht om blauwe pleisters te gebruiken. Mocht de pleister onverhoopt in het voedsel terechtkomen, dan kan deze visueel snel worden opgespoord. Blauw is namelijk een opvallende kleur die van nature niet in voedingsmiddelen voorkomt en daardoor extra opvalt.

Detecteerbare blauwe pleisters

Naast de ‘normale’ blauwe pleisters, zijn er detecteerbare blauwe pleisters. Deze bevatten vaak een aluminiumlaagje of -draadje onder het wondkussen. Op deze manier kan de pleister door de metaaldetector worden opgemerkt. Uiteraard voelt of ziet u dit niet. Verpakt u voeding in aluminium bakjes en werkt u met röntgendetectoren? Kies dan detecteerbare pleisters met een X-Ray draad.

Net als bij gewone pleisters wordt hier vaak gebruikgemaakt van een hypoallergene acrylkleefstof die zorgt voor minder allergische reacties. Ook zijn deze pleisters in verschillende afmetingen en vormen verkrijgbaar. Detecteerbare pleisters op rol die u zelf op de gewenste maat kunt afknippen. Opeenvolgend genummerde pleisters. Vinger-, knokkel- of vlinderpleisters. Elastische pleisters van textiel of juist waterafstotend en gemaakt polyethyleen plastic.

Overig assortiment detecteerbare artikelen

In ons assortiment vindt u daarnaast nog veel meer detecteerbare artikelen. Van kantoorbenodigdheden, zoals pennen, nietmachines, klemborden en paperclips, tot detecteerbare kabelbinders, messen, oordoppen en haarnetjes. Maar ook diverse werkmaterialen. Bijvoorbeeld handscheppen, voederbekers, schrapers, roerspanen en emmers. Wilt u meer informatie? Onze Customer Solution Specialisten helpen u graag verder. Bel naar 053 - 303 40 53 of stuur een e-mail naar [email protected].

Gerelateerde artikelen