Carel Lurvink Recycle voor gebruikte werkkleding en -schoenen is een succes

780 kg kleding en schoenen gerecycled

Carel Lurvink introduceerde in 2019 het retourprogramma voor gebruikte werkkleding en -schoenen. Het enthousiasme is groot waardoor er in 2021 maar liefst 780 kilo ter recycling is aangeboden.

“Wij willen onze klanten een eenvoudige manier bieden om duurzaam te ondernemen”, vertelt Joris Krabbenborg, manager marketing & e-commerce. “Daarom leveren wij inzamelcontainers op locatie van de klant, waarin de werknemers hun gebruikte kleding en schoenen kunnen deponeren. Is de container vol, dan kan men daar heel makkelijk online een melding van maken, waarna we de container omwisselen voor een leeg exemplaar. De wisseling vindt gelijktijdig met het bezorgen van onze bestelling plaats, zodat er niet extra gereden hoeft te worden. Omdat kleding vaak een bedrijfslogo bevat, wordt het als vertrouwelijk materiaal behandeld. Zo voorkomen we dat logo’s opnieuw op de markt verschijnen.”

Ruim 95% van het materiaal wordt opnieuw ingezet als component of grondstof voor nieuwe producten. Joris licht toe: “Hiervan wordt bijvoorbeeld isolatiemateriaal voor de auto-industrie gemaakt, maar ook nieuwe werkkleding en -schoenen. De reductie van afvalstromen vinden we belangrijk, daarom zijn we aan het onderzoeken of we ook recycleprogramma’s kunnen ontwikkelen voor persoonlijke beschermingsmiddelen en plastic verpakkingen van schoonmaakmiddelen.”

CO2-certificaat voor de klant

“Elke container die we innemen, wordt gewogen. Met deze resultaten kunnen we exact bepalen hoeveel CO2 de klant bespaard heeft. Dit leggen we vast middels een certificaat die de klant jaarlijks ontvangt. Zowel een fysiek als digitaal exemplaar. Het certificaat kan de klant gebruiken als marketing- of communicatiemiddel, maar ook voor de mvo-verslaglegging.”

Aanmelden?

U kunt zich hier aanmelden. Of neem contact op met de afdeling Sales Support via 053 - 434 43 43 of [email protected]. Zij helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen