De mogelijkheid PBM's eerst te testen, geeft de zekerheid dat men het beste product gaat gebruiken

Industry - De mogelijkheid eerst te testen geeft de zekerheid dat men het beste product gaat gebruiken
Veiligheid op de werkvloer

De sector specialisten van Carel Lurvink vergaren belangrijke kennis door op locatie mee te kijken en overal hun licht op te steken. Zo ook Raymon van den Hurk, Sector Specialist Industry: “Wij zorgen dat we de sector door en door kennen en weten wat er speelt. Wat zijn de uitdagingen waar men tegenaan loopt? Welke eisen stelt men aan het materiaal? Welke oplossing bleek bij een ander bedrijf de heilige graal te zijn? Met deze kennis kunnen we een goed advies geven. Of actief met een veiliger of voordeliger alternatief komen. En die kennis is ook volop gebruikt bij de ontwikkeling van CaluPrevent, onze eigen premium lijn met PBM’s.”

CaluPrevent omvat een compleet assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen, van oordoppen tot adembescherming. “Deze producten hebben dezelfde kwaliteit als A-merkproducten, vaak zelfs nog beter. Vandaar dat gekozen is voor de kwalificatie Premium A+. De producten hebben de juiste normering, zijn uit voorraad leverbaar en bieden het comfort waar de markt om vraagt. Immers, wanneer PBM’s niet prettig dragen, worden ze vaak ook niet gebruikt. En dat kan tot ongelukken en stilstand leiden. Bovendien kan met CaluPrevent een flinke kostenbesparing gerealiseerd worden.”

Testen van beschermingsmiddelen

“Men mag onze producten altijd testen en dat is in het geval van beschermingsmiddelen extra fijn. Neem bijvoorbeeld de veiligheidsbril, dat is nu echt iets dat lekker moet zitten en waarbij persoonlijke voorkeur een grote rol speelt. Onlangs mocht een groot betonbedrijf verschillende soorten veiligheidsbrillen uit de CaluPrevent-lijn proberen. Uiteindelijk koos het personeel twee type brillen die zij het meest aangenaam vonden. Het bedrijf stapte hierop over op de CaluPrevent veiligheidsbrillen en bespaarde daarmee flink op de inkoopkosten.”

Inventarisatie en advies op de werkvloer

“Wij vinden het belangrijk om onze klanten actief te helpen met verbeterslagen en kostenbesparingen. Komt er een nieuw product op de markt dat beter of voordeliger is, dan brengen we dat onder de aandacht van de klant.” .” Efficiënter werken is evenzo belangrijk als efficiënter inkopen: “Wij zijn een totaalleverancier. Dus komen wij langs om in kaart te brengen welke PBM’s men nodig heeft, dan kijken we ook altijd of er andere producten meebesteld kunnen worden. Denk aan kwasten, schoonmaakproducten, hygiënepapier, enzovoorts. Gebruikmaken van een totaalpakket betekent één bestelmoment, één factuur en één aflevermoment. Oftewel, een behoorlijke tijdsbesparing.”


Ondersteuning bij RI&E

“Dankzij onze kennis kunnen we uitstekend ondersteuning bieden bij de Risico Inventarisatie en Evaluatie. Komen er bij dergelijke inventarisaties bepaalde zaken naar voren, dan helpen wij de juiste oplossingen te vinden. Onlangs belde een polyesterbedrijf dat al jaren bij ons inkoopt. Gebleken was dat het personeel de adembescherming onvoldoende droeg, omdat zij deze niet comfortabel vonden. Daarop hebben we naar een oplossing gezocht. We hebben een test gefaciliteerd, zodat ze drie weken lang nieuwe adembeschermingsmiddelen konden uitproberen, voordat ze definitief een keus zouden maken. Hier bleek niet alleen onze kennis, maar ook de nauwe samenwerking met onze partners in het voordeel van de klant te werken.”

Veiliger met chemievrije producten

Naast PBM’s, dragen chemievrije middelen bij aan een veilige werkomgeving. Chemievrije schoonmaakproducten leveren bovendien een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het afvalwater, waardoor het milieu minder belast wordt.

CaluGreen BIO V15 minerale olie- en vetreiniger

Onder de noemer Groen is Goed Doen, stimuleert en ondersteunt Carel Lurvink op alle vlakken het duurzame ondernemen. De ontwikkeling van de chemievrije olie- en vetreiniger CaluGreen BIO V15, is daar een goed voorbeeld van. “Dit reinigingsproduct draagt op meerdere manieren bij aan de veiligheid van de werknemers. Laatst bleek dit middel bij een betonbedrijf dat veel bekistingsolie gebruikt, veel beter te ontvetten dan het chemische middel dat ze voorheen gebruikten. Vol enthousiasme zijn ze overgestapt, omdat ze hiermee eindelijk van een gladde werkvloer verlost waren. Oftewel, de medewerkers komen niet meer in aanraking met chemische stoffen én het slipgevaar is geweken.”

Gerelateerde artikelen