Haarnetjes voor de voedingsindustrie, horeca en gaarkeukens

Haarnetjes kopen bij Carel Lurvink
Voor optimale hygiëne tijdens het werken met voedsel

In de voedingsindustrie, horeca en bij zorginstellingen is hygiëne van groot belang. Dit geldt niet alleen voor de producten die verkocht worden, maar ook voor de mensen die hiermee werken. Een belangrijk aspect van hygiëne is het dragen van haarnetjes.

Waarom een haarnetje gebruiken?

Haarnetjes zijn bedoeld om het haar volledig bedekt te houden tijdens het werk in de voedingsindustrie en in de professionele keukens van horeca en instellingen. Het haarnetje voorkomt dat haren in de producten terechtkomen, wat een risico is voor de hygiëne van de producten. Haarnetjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals nylon en polypropyleen, als wegwerp en herbruikbaar en in verschillende maten en kleuren.

Disposable en herbruikbare haarnetjes

Onze haarnetjes zijn in twee soorten verkrijgbaar: voor eenmalig gebruik en herbruikbaar. Disposable/wegwerp haarnetjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en worden na gebruik weggegooid. Het voordeel hiervan is dat er geen risico is op het overdragen van bacteriën en haren tussen verschillende producten, omdat het haarnetje niet op meerdere plekken wordt gebruikt. Bovendien zijn ze hygiënischer dan herbruikbare haarnetjes, die meerdere keren achter elkaar gebruikt kunnen worden. Herbruikbare haarnetjes zijn duurzamer, maar moeten wel goed gewassen worden om de optimale bescherming te blijven bieden.

Haarnetjes in de horeca en bij zorginstellingen

In de horeca en bij instellingen waar voedsel bereid wordt, is het dragen van haarnetjes een vereiste. Dit geldt niet alleen voor koks en keukenmedewerkers, maar ook voor serveerders en ander personeel dat met voedsel in aanraking komt. Het gebruik van haarnetjes in de horeca is belangrijk voor de hygiëne van de producten en daarmee voor de veiligheid van de gasten en de bewoners van de zorginstellingen.

Haarnetjes voor de veiligheid van patiënten

Ook op andere plekken waar persoonlijke hygiëne van groot belang is, worden wegwerp haarnetjes gedragen. In de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen en laboratoria dragen de haarnetjes bij aan de patiëntveiligheid en het voorkomen van kruisbesmetting.

Haarnetjes ter voorkoming van achterblijvende haren en huidschilfers

Wegwerp of disposable haarnetjes zijn ook geschikt voor bedrijven waar helmen door veel verschillende mensen worden gebruikt, zoals op bouwlocaties en bij motorrijscholen, kartbanen en indoor skipistes. Het gebruik van een haarnetje voorkomt dat er haren of huidschilfers in de helm achterblijven.

Verschillende kleuren haarnetjes

Onze haarnetjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat ook de haarnetjes aangepast kunnen worden aan het kleurcoderingssysteem dat gericht is op het verminderen van het risico op kruisbesmetting tussen verschillende afdelingen en ruimtes. Ook zijn er blauwe detecteerbare haarnetjes verkrijgbaar, die door een metaalstrip en de kleur gemakkelijk te traceren zijn.

Gerelateerde artikelen