Nienke Lageschaar: Het opzetten van een nieuw lab is een geweldige kans

Algemeen - Medewerker aan het woord Nienke Lageschaar
Medewerker aan het woord
Tegenwoordig heeft Carel Lurvink zijn eigen laborant in huis. Vorig jaar startte Nienke Lageschaar (24) namelijk als chemisch analist. Naast productontwikkeling houdt zij zich bezig met het opzetten van het laboratorium dat een onderdeel gaat vormen van de nieuwe productielocatie in Oldenzaal. “Het opzetten van een nieuw lab is een geweldige kans en een droom van veel chemisch analisten. Ik ben heel blij dat ik dit werk mag doen!” vertelt Nienke enthousiast.

Nienke woont in het Achterhoekse dorpje Vragender en voelt zich daar helemaal thuis: “Ik vind de activiteiten in ons dorp harstikke leuk. Zoals de dorpsfeesten en het bouwen van de kermiswagen. Daarnaast besteed ik mijn vrije tijd aan tennissen of dingen met vrienden en familie ondernemen, bijvoorbeeld uit eten gaan en vakantievieren.”

Analyseren

Alles tot op de bodem uitzoeken, is Nienke op het lijf geschreven: “Op school vond ik scheikunde altijd superleuk, dus het was voor mij vanzelfsprekend om de open dag van de studie Chemie te bezoeken. Toen ik daar de proefopstellingen zag, wist ik het metéén: dit is iets voor mij. Ik houd ervan om dingen uit te zoeken en me ergens compleet in te verdiepen, zodat ik antwoorden op vragen vind. Ik heb dan ook voor de specialisatie Analytische Chemie gekozen. Ik vind het boeiend om bezig te zijn met processen die je feitelijk niet kunt zien, maar er toch zijn. Want dat is nou eenmaal het geval bij chemie... je ziet het niet en toch gebeurt er van alles.”

Gloednieuw laboratorium

“De kans dat je als laborant mag helpen een nieuw laboratorium op te zetten, is heel klein. Dat ik dit mag doen en al zo jong, is geweldig. En ik vind het natuurlijk heerlijk dat ik ook hiervoor alles tot op de bodem mag uitzoeken”, lacht Nienke. “Omdat ik ook werkzaamheden verricht voor de productontwikkeling van duurzame schoonmaakmiddelen, is mijn baan lekker gevarieerd.”

Groen werken

“Ik heb het erg naar mij zin bij Carel Lurvink. Doordat het een familiebedrijf is, ben je als medewerker geen nummer, maar word je echt gezien en gewaardeerd. Alle collega’s zijn enthousiast, waardoor je zelf ook lekker gemotiveerd bent. Ik leer elke dag nieuwe dingen en vind het fijn dat je in alles mag meedenken. En wat heel erg bij mij past, is het maatschappelijk ondernemen van Carel Lurvink. Dat zij op veel vlakken denken in volgende generaties, vind ik mooi. Maar ook dat ik daaraan een bijdrage mag leveren door te werken aan duurzame productlijnen.”

Gerelateerde artikelen