Optimale gehoorbescherming door juist gebruik foam oordoppen

Tips voor optimale bescherming
Uw gehoorbescherming moet fijn zitten, praktisch zijn en aansluiten op uw werksituatie. Bent u op zoek naar kwalitatief goede oordoppen voor werkzaamheden in een luidruchtige omgeving, dan bieden oordoppen van foam de oplossing.

Deze onderhoudsvrije en universele oordoppen zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, hebben een zachte schuimstructuur, zijn licht van gewicht en makkelijk op te bergen en bij de hand te houden voor onverwachte situaties. Bovendien zijn de oordoppen eenvoudig te gebruiken en bieden ze ook comfort wanneer ze een lange tijd of in een warme omgeving gedragen worden. Wij bieden hoogwaardige gehoorbescherming van ons Premium A+ merk CaluPrevent en CaluDetect en daarnaast van toonaangevende merken, zoals 3M, Alpine en Portwest.

Waar moet u bij gebruik gehoorbescherming op letten?

Voor optimale gehoorbescherming is het essentieel dat u de oordoppen op de juiste manier gebruikt, omdat bij verkeerd gebruik uw gehoorgang niet voldoende afgesloten wordt. De foam oordoppen zijn eenvoudig te gebruiken, maar er zijn een aantal zaken waar u op moet letten.

Zorg ervoor dat u altijd schone handen heeft als u de oordoppen in doet, anders loopt u het risico dat er viezigheid in uw gehoorgang komt en dit kan tot oorontsteking of andere klachten leiden.

Hoe brengt u oordoppen goed in?

Om uw oren zo goed mogelijk te beschermen, moet u de foam oordoppen op de juiste manier inbrengen. Hiervoor dient u de volgende stappen altijd en in de juiste volgorde uit te voeren:

  • Rol de oordop tussen uw duim en wijsvinger tot een dun rolletje.
  • Als u de oordop in uw linkeroor wilt doen, dan doet u uw rechterhand met de opgerolde oordop over uw hoofd.
  • U trekt uw linkeroorschelp met uw rechterhand schuin naar achteren en omhoog en steekt het rolletje zo diep mogelijk in de gehoorgang van uw linkeroor.
  • Houd de oordop met uw vinger even op zijn plaats totdat de oordop weer volledig is uitgezet en de gehoorgang helemaal is afgesloten.
  • Doe voor het inbrengen van de andere oordop hetzelfde, maar dan met uw andere hand.

Merkt u dat de oordoppen niet meer goed in uw oren zitten? Voer dan bovenstaande stappen nogmaals uit. Controleer ook regelmatig of ze nog goed op de plek zitten en uw gehoorgang volledig afschermen.


Gehoorbescherming voor de voedingsmiddelenindustrie 

Werkt u in de voedingsmiddelenindustrie? Dan zijn er meerdere mogelijkheden om uw gehoor te beschermen en aan de geldende hygiëne-eisen te voldoen. U kunt kiezen voor oordoppen met een koordje, zodat u ze niet kwijtraakt als ze uitvallen. Of voor blauwe oordoppen die makkelijk terug te vinden zijn als u ze onverhoopt toch verliest tussen voedsel dat zelf niet blauw is.

Daarnaast zijn er detecteerbare oordoppen verkrijgbaar. In deze oordoppen en het koord zijn minuscule metalen deeltjes verwerkt, waardoor deze eenvoudig op te sporen zijn door metaaldetectiesystemen.

Praktische tips voor optimale gehoorbescherming

Tot slot nog een aantal tips:

  • Was altijd uw handen voordat u de oordoppen inbrengt om ontstekingen te voorkomen.
  • Kauw geen kauwgom. Als u kauwt werken de oordoppen zich los en wordt de gehoorgang niet meer volledig afgesloten.
  • Gebruik de oordoppen maar één keer en gooi ze na gebruik weg.

Meer informatie over welke gehoorbescherming voor u het meest geschikt is? Neem contact op met een van onze specialisten via industry@carellurvink.nl of 053 - 303 40 54.

Gerelateerde artikelen