Voedselveilig produceren en de 5S-methode

Voedselveilig produceren en de 5S-methode
5S is breed toepasbaar, zeer toegankelijk en leidt tot tijd- en kostenbesparing
“In de voedingsindustrie wordt steeds strenger gecontroleerd op contaminatie en hygiëne. Recent zijn bijvoorbeeld de IFS- en BRC-normen verscherpt. Wij helpen klanten te voldoen aan de wettelijke eisen met advies, documentatie en onze FoodScan”, vertelt Christian Hollanders, sector manager Pharmacy & Food bij Carel Lurvink.

Voedselveiligheidscultuur

“Het feit dat eens in de zoveel tijd een bekend voedselproducerend bedrijf het nieuws haalt dankzij een salmonella- of listeriabesmetting, geeft aan hoe complex het is om voedselveilig te produceren. Carel Lurvink ondersteunt zijn klanten door in de volle breedte mee te denken en als sparringpartner te fungeren. Wat kan beter, efficiënter en wellicht voordeliger?”

5S-methode

De 5S-methode helpt elk bedrijf om systematisch veilige, schone en gestructureerde werkruimtes te creëren. 5S staat voor: scheiden, schikken, schoonmaken & onderhouden, standaardiseren en systematiseren. “Het is een geliefde methode omdat het toegankelijk en breed toepasbaar is. Daarnaast leidt het tot tijd- en kostenbesparing. De efficiëntie bereikt men bijvoorbeeld door minder zoektijd naar bepaalde schoonmaakmiddelen of gereedschap. Een kostenverlaging kan behaald worden door onnodig verbruik van materiaal te voorkomen.”

Voedselveilig produceren

Christian vervolgt: “Door een bezoek aan de werkvloer kunnen we advies op maat uitbrengen. Het zorgt ook voor de welbekende frisse blik. Regelmatig vallen ons zaken op, waar de mensen op de werkvloer logischerwijs zelf ‘bedrijfsblind’ voor zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan de dispensers en PBM’s. Hangen deze eigenlijk wel op de meest efficiënte plek? Is er iets dat leidt tot overbodig verbruik of rondslingerende verpakkingen? Zien wij een verhoogd risico waardoor productvreemde delen in de productie terechtkomen? Alle manieren waarop contaminatie en kruisbesmetting voorkomen kunnen worden, nemen wij mee in ons advies. Waarbij dus de 5S-methode een belangrijke rol speelt.”

Wensen klant

“Uiteraard nemen we in onze aanbevelingen de wensen van de klant mee. Wil deze bijvoorbeeld een duurzame zeepdispenser, dan raden wij het materiaal rvs aan. En de details verliezen wij nooit uit het oog. Zo heeft een dispenser met aflopende bovenzijde het voordeel dat er niet per ongeluk spullen op gelegd worden, die weer tot verontreiniging kunnen leiden. Ook blijven we continu zelf werken aan verbeteringen. Zo stelde de IFS onlangs meer nadrukkelijke eisen ten aanzien van productvreemde delen. Daarom hebben wij de CaluPrevent D100 detecteerbare oordoppen met bijpassende dispenser ontwikkeld. De oordoppen zijn elk voorzien van een metalen kogeltje en een detecteerbaar koord. Het koord heeft twee voordelen. Enerzijds kunnen de oordopjes niet van elkaar gescheiden worden, anderzijds kan men de oordoppen gemakkelijk om de nek dragen wanneer deze tijdelijk niet nodig zijn. Een extra stevige verbinding tussen koord en dopjes voorkomt bovendien loskomende onderdelen.”

Rekening houden met eindklant

“Van de inkopers en QA-managers wordt niet alleen verwacht dat zij erop toezien dat de procedures correct gevolgd worden, maar ook dat zij proactief meedenken over de verwachtingen van de retail en de eindklant. Wij weten welke trends er spelen. Zoals de huidige waarbij men graag de plastic afvalstromen vermindert. Zien wij in dat kader mogelijkheden bij de klant, dan attenderen we hen daar zeker op”, besluit Christian.

Hulp met onze FoodScan

Wilt u weten hoe het bij u is gesteld met de hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid? Wij maken graag op locatie een FoodScan! Op basis van de richtlijnen van BRC, IFS en FSSC 22000 beoordelen we verschillende aspecten zoals reiniging, desinfectie en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. U krijgt van ons een rapport met verbeterpunten en we geven aan hoe we u hierbij kunnen helpen. Van het gebruik en de implementatie van de juiste materialen tot tips over het verhogen van de efficiency en productiviteit.

Output kan wel 30% stijgen

“Ervaring leert dat de output van een foodbedrijf, na het doorvoeren van de veranderingen, met wel 30% kan stijgen. En zeer belangrijk, het leidt tot een vermindering van de gevreesde recalls. Tot slot bieden we een uitgebreid kennisplatform waarop de klant altijd kan terugvallen. Hier vindt men onder meer productdocumentatie, actuele kennis, workshops en desinfectiekaarten.”

Gerelateerde artikelen