CaluPaint patentpuntkwast super 39 nr. 8

Art: 139NR8
  • Al 130 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online bestelgemak
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze Customer Solution Specialist Tom ter Hogt

Pluspunten

  • Premium kwaliteit
  • Chinees varkenshaar
  • Verkrijgbaar in verschillende maten

Bijbehorende producten

Omschrijving

De CaluPaint patentpuntkwast super 39 is een top, traditionele vakkwast van zeer hoge kwaliteit. Deze, in Nederland geproduceerde, kwast wordt al jaren door de vakman gebruikt.

Een belangrijk kwaliteitsaspect van de patentpuntkwast wordt bepaald door de manier waarop de haren in de kwast worden gezet. De CaluPaint patentpuntkwast super 39 is gemaakt van zuiver 1e klas zwart Chinees varkenshaar en is daarom uitermate geschikt voor synthetische verven. Om de ronde vorm te maken in de punt van de kwast, worden de haren rond gezet in de bus. De bus is vermessingd en heeft een verstevigde touwwoeling welke kan worden verwijderd wanneer de kwast stugger wordt door slijtage. Hierdoor blijft de kwast langer soepel en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de varkenshaar bles.

De bles bepaalt voor een groot gedeelte de mate van verfopname en –afgifte van de kwast tijdens het schilderen. De patentpuntkwast heeft als groot voordeel dat de bles tijdens gebruik steeds verder inslijt, hier door gaat de kwast steeds prettiger schilderen. De CaluPaint Super 39 is een uitstekende lakkwast voor de verwerking van oplosmiddel houdende lakken en primers.

Onze patentpuntkwast is bol op gezet om het schilderen op kleine oppervlakken zoals kozijnen, hoeken en profielen tot een simpele klus te laten behoren. De gelakte beuken houten stelen zorgen voor een prettige ligging in de hand en voor de juiste balans in de kwast. De katoenen touwwoeling zorgt voor de juiste flexibiliteit van de haren en zorgt voor een gesloten stand van de haren. De kwast is verkrijgbaar in de maten 8 tot en met 22.

Patentpuntkwast bestellen?

Een patentpuntkwast is een speciaal type kwast dat wordt gebruikt voor precisiewerk bij het schilderen. Het onderscheidende kenmerk van een patentpuntkwast is de afgeschuinde punt, die zorgt voor een nauwkeurige en gecontroleerde verfapplicatie, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen en kleine oppervlakken. De ronde vorm van de kwast zorgt voor een goede verfopname en -afgifte, waardoor een gelijkmatige en vloeiende verflaag kan worden aangebracht. Bij het kiezen van een patentpuntkwast is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de haren en de ergonomie van de kwaststeel, zodat u comfortabel kunt werken en professionele resultaten kunt behalen.

Toepassing

Een patentpuntkwast is bij uitstek geschikt voor precisiewerk en het aanbrengen van verf op kleine oppervlakken en gedetailleerde elementen. De afgeschuinde punt van de kwast maakt het mogelijk om scherpe lijnen en strakke randen te schilderen, waardoor het ideaal is voor het schilderen van randen, kozijnen, profielen, hoeken en andere moeilijk bereikbare gebieden. Het is een veelzijdig gereedschap dat kan worden gebruikt met verschillende soorten verf, zoals acrylverf, latexverf, beitsen en lakken.

Advies voor het bewaren van varkensharen kwasten

1. De kwast na gebruik zoveel mogelijk van verf ontdoen door deze goed uit te strijken.
2. Hardnekkige verfresten aan de rand voorzichtig met bv een plamuurmes verwijderen.
3. De andere verfresten verwijderen met een kwastenreiniger of terpentine.
4. Daarna de kwast bij kamertemperatuur laten drogen na de droging een beetje lijnolie toevoegen en kwast hangend wegleggen hierdoor behoudt de kwast zijn vorm.

CaluPaint kwasten

Of het nu gaat om een wegwerpkwast voor eenmalig gebruik of een kwaliteitskwast, CaluPaint biedt voor iedere situatie een passende kwast. Van ronde en platte kwasten tot radiatorkwasten, bokkepoten en blokwitters. Onze kwasten zijn van zuiver Chinees varkenshaar voorzien, de ultieme grondstof voor de verfkwast. Een varkenshaar is aan de wortelzijde dikker dan aan de uiteinden, hierdoor kunnen de haren de verf goed vasthouden en weer geleidelijk afgeven.

Uitgebreid assortiment

Naast CaluPaint kwasten, bieden wij ook CaluPaint rollers en CaluPaint (telescoop)stelen.
Wilt u meer weten over CaluPaint? Of een try-out box aanvragen? Bekijk dan hier de merkpagina.

Technische gegevens

Merk CaluPaint
Materiaal Chinees varkenshaar

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren