Nitril handschoenen: Duurzame keuze voor professionele bescherming

Wat zijn nitril handschoenen en waarom zijn ze belangrijk?

Nitril handschoenen, een synthetisch rubberproduct, staan bekend om hun uitstekende weerstand tegen oliën, vetten en de meeste chemicaliën. Ze vormen een essentieel onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen in diverse sectoren, waaronder de voedingsindustrie, gezondheidszorg, schoonmaak en meer. Dit type handschoen biedt een betrouwbare oplossing voor individuen met latexallergieën en verhoogt de veiligheid op de werkplek door hun hoge perforatieweerstand.

Geschiedenis van nitril handschoenen

Geïntroduceerd in de jaren '90 als een hypoallergeen alternatief voor latex handschoenen, hebben nitril handschoenen zich snel ontwikkeld tot de voorkeursoptie voor vele toepassingen, mede dankzij hun duurzaamheid en de uitstekende bescherming die ze bieden.

Unieke eigenschappen en voordelen van nitril handschoenen

 • Chemische Weerstand: Geschikt voor gebruik met ongeveer 76% van de veelvoorkomende chemicaliën.
 • Perforatieweerstand: Drie keer sterker dan vinyl of latex, wat zorgt voor extra veiligheid.
 • Allergievriendelijk: Bevat geen latex, waardoor het risico op allergische reacties vermindert.
 • Comfort en Pasvorm: Wordt elastischer en vormt zich naar de hand bij lichaamswarmte, wat zorgt voor een verbeterd tastgevoel

Nitril handschoenen kopen bij Carel Lurvink

CaluGloves: ons eigen merk nitril handschoenen

Carel Lurvink presenteert CaluGloves, onze premium lijn van nitril handschoenen. Deze handschoenen zijn ontwikkeld met jarenlange expertise en in nauwe samenwerking met productspecialisten en klanten, wat heeft geresulteerd in varianten die uitstekende bescherming, comfort en grip bieden.

Soorten en toepassingen van CaluGloves

 • CaluGloves Food Blue: Ideaal voor voedselverwerking en -bereiding, met een microstructuurpatroon voor een betrouwbare grip.
 • CaluGloves Medical: Specifiek ontworpen voor de gezondheidszorg, biedt deze variant hoge vingergevoeligheid en is bestand tegen micro-organismen en virussen.
 • CaluGloves Orange Heavy Duty: Uitermate geschikt voor zware toepassingen in de automotive industrie, productiewerk en meer.

Chemische weerstandklassen

Het is van cruciaal belang om de chemische weerstandklasse te overwegen bij de keuze van wegwerphandschoenen. Onze CaluGloves-lijn biedt variërende niveaus van chemische weerstand, van type A (hoge weerstand) tot type C (specifieke chemische stofweerstand).

CaluGloves Nitril en latex handschoenen

Wanneer gebruik ik welke type wegwerphandschoen?

We geven een handig overzicht om te bepalen welke type handschoenen geschikt is voor welke situatie. Let er hier bij op dat het belangrijk is om rekening te houden met de specifieke vereisten en risico's van elke werksituatie bij het kiezen tussen latex- en nitrilhandschoenen.

Latexhandschoenen zijn geschikt voor:

 • Medische en tandheelkundige procedures: Ondanks het feit dat nitrilhandschoenen steeds populairder worden vanwege hun weerstand tegen chemicaliën en allergievrije eigenschappen, geven veel tandheelkundige professionals nog steeds de voorkeur aan latexhandschoenen. Dit is vanwege de hoge gevoeligheid van latexhandschoenen en de uitstekende pasvorm, waardoor ze ideaal zijn voor precisiewerk in tandheelkundepraktijken.

 • Schoonheidsbehandelingen: Vanwege hun flexibiliteit en pasvorm worden latexhandschoenen vaak gebruikt in de schoonheidsindustrie voor behandelingen zoals manicures en pedicures.

 • Laboratoriumwerk: Latexhandschoenen zijn geschikt voor laboratoriumwerk waarbij het belangrijk is om nauwkeurig te kunnen werken en kleine voorwerpen vast te kunnen houden. Latexhandschoenen hebben een perfecte pasvorm voor precisiewerk.

Nitrilhandschoenen zijn geschikt voor: 

 • Schoonmaak- en sanitaire sector: Vanwege hun duurzaamheid en bescherming tegen reinigingsmiddelen, chemicaliën en bacteriën zijn nitrilhandschoenen geschikt voor gebruik in de schoonmaak- en sanitaire sector.

 • Horeca/facilty sector: Nitrilhandschoenen zijn een goede keuze in de horeca vanwege hun weerstand tegen vetten, oliën en chemicaliën, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in de keukens. Ze bieden een effectieve barrière tegen kruisbesmetting en dragen bij aan een goede hygiëne en voedselveiligheid.

 • Voedselverwerking en -bereiding: Nitrilhandschoenen vormen een hygiënische barrière tegen vetten, oliën en chemicaliën die vaak worden aangetroffen in de voedselindustrie.

 • Industriële toepassingen: Vanwege hun hoge perforatieweerstand en sterkte zijn nitrilhandschoenen ideaal voor gebruik in industriële omgevingen waar het werken met zware materialen veel voorkomt, zoals de productie, bouw en automobielindustrie.

Hoe kies je de juiste maat nitril handschoenen voor optimale bescherming?

Het selecteren van de juiste maat nitrilhandschoenen is cruciaal voor optimale bescherming, comfort en gebruiksgemak. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste maat:

 • Meet je handen nauwkeurig: Gebruik een flexibel meetlint om de omtrek van je handpalm te meten, net onder de knokkels. Noteer deze meting in centimeters.

 • Raadpleeg de maattabel: Controleer de maattabel van de fabrikant van de nitrilhandschoenen. Deze tabellen geven vaak de handomtrek weer en de bijbehorende handschoenmaten. Vergelijk je gemeten handomtrek met de maattabel om de juiste maat te bepalen.

 • Overweeg de pasvorm: Naast de handomtrek is het ook belangrijk om rekening te houden met de pasvorm van de handschoenen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een strakkere pasvorm voor betere controle en tactiele gevoeligheid, terwijl anderen liever iets ruimere handschoenen dragen voor meer comfort.

 • Probeer verschillende maten: Als je twijfelt tussen twee maten, probeer dan beide maten uit om te bepalen welke het beste past. Let op hoe de handschoenen zitten rond de vingers, duimen en polsen, en kies degene die het meest comfortabel en veilig aanvoelen.

Hoe kan Carel Lurvink u helpen?

Neem contact op met onze customer solution specialist