Molykote 111 100gr

Art: 02184
  • Al 130 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online bestelgemak

Downloads

Document Taal
Veiligheidsinformatieblad NLD
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze Customer Solution Specialist Mart Eijkelenkamp

Pluspunten

  • Brede temperatuurbereik voor gebruik (-40°C tot 200°C)
  • Compatibel met veel kunststoffen en elastomeren
  • Voldoet aan meerdere wereldwijde normen voor contact met water

Symbolen

Doos papier Doos papier

Omschrijving

Molykote 111 Compound bestellen?

Molykote 111 Compound is een veelzijdig siliconen smeermiddel en afdichtmiddel met een breed temperatuurbereik van -40°C tot 200°C. Het is waterbestendig en compatibel met diverse kunststoffen en elastomeren. Het product is ontworpen voor uiteenlopende toepassingen, zoals smering voor kleppen, afdichtmiddel voor druksystemen, en bescherming van elektrische en ondergrondse verbindingen tegen zware omgevingsinvloeden. Molykote 111 is ook geschikt voor het smeren en afdichten van O-ringen, pakkingen en afdichtingen. Het voldoet aan meerdere internationale normen voor contact met water, waaronder NSF 51 en NSF 61, en is daarmee geschikt voor toepassingen in de voedsel- en waterindustrie. Bij opslag tussen 0 en 40°C is het product tot 60 maanden houdbaar in de originele, ongeopende verpakking. Let op: het is niet compatibel met vloeibare zuurstof en oppervlakken die geschilderd moeten worden. Voor veilig gebruik dient de bijbehorende veiligheidsinformatie geraadpleegd te worden.

Kenmerken & voordelen

- Brede temperatuurbereik voor gebruik (-40°C tot 200°C)
- Uitstekende waterbestendigheid
- Compatibel met veel kunststoffen en elastomeren
- Lage dampdruk
- Lage vluchtigheid
- Voldoet aan meerdere wereldwijde normen voor contact met water

Samenstelling

Siliconenolie
Anorganisch verdikkingsmiddel

Toepassingen

Smering voor controle- en drukstekkerventielen, waterontharders en kraanventielen. Afdichtmiddel voor vacuüm- en druksystemen en buitenapparatuur die blootstaat aan wassen en zware milieublootstelling, zoals meters, elektrische service-ingangen en ondergrondse verbindingen. Dempend medium voor dashpotten in elektrische en elektronische apparatuur. Als anti-aanbak en afdichtmiddel voor transformatorpakkingen en apparatuurbehuizingen – het voorkomt dat pakkingen aan metaal kleven en is bestand tegen verwering en wateruitspoeling. Ook geschikt voor rubberen en kunststof O-ringen, pakkingen en afdichtingen.

Certificeringen

Molykote 111 Compound voldoet aan meerdere wereldwijde normen voor contact met water, waaronder NSF 51, NSF 61, FDA 21 CFR 175.300, Water Regulations Advisory Scheme goedkeuring BS9260 (Engeland), IPL Certificaat van Conformiteit (Frankrijk), AS/NZS 4020:2018 (Australië), en de hygiënische geschiktheid voor contact met drinkwater van HyCert (Duitsland).

Hoe toe te passen

Molykote 111 Compound kan met de hand, met speciaal ontworpen automatische apparatuur, door te borstelen of te vegen aangebracht worden. Bepaalde ontwerpen van vetspuiten kunnen vastlopen; test voor gebruik. Een dunnere consistentie kan worden bereikt door te dispergeren in oplosmiddelen zoals xyleen, terpentine en methyl ethyl keton. Molykote 111 Compound kan vervolgens worden aangebracht door te borstelen, te dippen of te spuiten. Molykote 111 Compound mag niet worden aangebracht op oppervlakken die worden geschilderd of afgewerkt. Dergelijke coatings hechten mogelijk niet aan het siliconenbehandelde oppervlak. Indien verontreinigd door een siliconencoating, kunnen onderdelen worden afgeveegd of gewassen met oplosmiddel, gewassen met detergent, of ondergedompeld in een alcoholische kaliumhydroxide-oplossing en vervolgens gespoeld in helder water vóór het schilderen.

Chemische weerstand

Molykote 111 Compound wordt niet sterk beïnvloed door minerale oliën, plantaardige oliën of lucht. Het is over het algemeen bestand tegen verdunde zuren en alkalische oplossingen en tegen de meeste waterige oplossingen.
Omdat elke toepassing kan variëren in chemische samenstelling, druk, stroomsnelheid, vereisten voor opnieuw smeren en ontwerp van de apparatuur, wordt aanbevolen om het siliconencompound te testen alvorens het voor regelmatig gebruik aan te nemen.
Molykote 111 Compound mag niet gebruikt worden met vloeibare zuurstof en dient niet gebruikt te worden in toepassingen die compatibiliteit met LOX vereisen.

Houdbaarheid en Opslag

Wanneer opgeslagen tussen 0 en 40°C in de originele ongeopende containers, heeft dit product een houdbaarheid van 60 maanden vanaf de productiedatum.

Molykote 111 Compound bestellen?

Molykote beschikt over een groot assortiment smeermiddelen. Heeft u vragen over het gebruik of toepassing van dit product? Wij helpen u graag verder. Stuur een mail naar [email protected] of bel één van onze medewerkers: 053 - 434 43 43.

Technische gegevens

Merk Molykote