Wegwerphandschoenen bekennen kleur

Wegwerphandschoenen bekennen kleur

Welke kleur handschoenen past bij uw werk?

Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in vele materialen én tegenwoordig in steeds meer kleuren. Deze kleuren zijn niet zomaar bedacht om het werk op te vrolijken. Ze hebben werkelijk nut. Welke kleur past bij uw werkzaamheden? 

 

Wegwerphandschoenen van verschillende materialen

Wegwerphandschoenen zijn niet weg te denken uit branches waarin hygiëne belangrijk is. Of het nu gaat om de horeca, de gezondheidszorg, de voedingsindustrie of de land- en tuinbouw, iedereen gebruikt ze om schoon en veilig te werken. Wegwerphandschoenen worden gemaakt van materialen als latex, vinyl, MPXX, PE en bijvoorbeeld nitril. Het laatste materiaal heeft als voordeel dat het bestand is tegen chemicaliën, olie en vet én dat mensen met een latexallergie ze kunnen dragen. Maar waarom zijn ze verkrijgbaar in zoveel kleuren?

Wegwerphandschoenen in verschillende kleuren

Witte en transparante wegwerphandschoenen zijn standaard - en daarmee zo saai dat mensen ze zonder nadenken gebruiken. Geef een handschoen een felle kleur en de gebruiker is zich veel bewuster van de handschoen én van het belang om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een andere reden voor het gebruik van verschillende kleuren is dat iedere zone binnen een bedrijf een andere kleur handschoen kan gebruiken, wat kruisbesmetting voorkomt. De ene afdeling werkt met gele of oranje handschoenen en de andere met paarse of rode. Dit wordt ook wel ‘colour coding’ genoemd. Maar er zijn meer redenen om met kleuren te werken. Blauwe handschoenen zijn bijvoorbeeld populair in (horeca)keukens en in de voedingsindustrie. Er bestaan namelijk geen blauwe ingrediënten. Komt  een stukje van een handschoen in het voedsel terecht, dan is het direct herkenbaar en kan het er eenvoudig worden uitgehaald zonder het productieproces te verstoren.

Nu ook zwarte wegwerphandschoenen

Steeds vaker worden ook zwarte wegwerphandschoenen gebruikt. Voorheen gebruikten tatoeëerders deze handschoenen, omdat ze er exclusiever uitzien dan transparante handschoenen en omdat een tatoeëerder met gele of roze handschoenen teveel afwijkt van de ‘stoere’ norm. Er is ook een praktische reden om zwarte handschoenen te gebruiken, want inkt en bloed zijn er niet op te zien. Precies om die reden zijn zwarte wegwerphandschoenen ook perfect geschikt voor de horeca, in keukens en bij slagerijen. Een witte handschoen met bloedvlekken kan de indruk wekken dat er niet hygiënisch wordt gewerkt. Op een zwarte handschoen zijn vlekken niet zichtbaar en in combinatie met bijvoorbeeld een zwart schort geven ze een haast chique of modieuze uitstraling. 

Meer informatie 

Heeft u vragen over wegwerphandschoenen en de verkrijgbare kleuren en materialen? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl.


Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

Servicecenter Winschoten
J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten

0597 - 4226001


Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur