CaluPaint patent hoekwitter 70 nr. 16

Art: 170NR16
  • Al 125 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online gemak
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze product specialist Hielke Brummelhuis

OmschrijvingDe CaluPaint patent hoekwitter 70 is een topkwaliteit traditionele vakkwast van zeer hoge kwaliteit en deze kwast wordt in Nederland geproduceerd. Een kwast die al jaren wordt gebruikt door de vakman.

Een belangrijk kwaliteitsaspect van de hoekwitter wordt bepaald door de manier waarop de haren in de kwast worden gezet. De CaluPaint patent hoekwitter 70 is gemaakt van zuiver 1e klas zwart Chinees varkenshaar en is daarom uitermate geschikt voor latex of dispersie verven. Om de ronde vorm te maken in de punt van de kwast, worden de haren rond gezet in de bus. De ringen van de kwast zijn van messing en oxideren of verkleuren niet in de verf of water en kunnen tegen een stootje. De 2K kunsthars waarmee de haren zijn verlijmd is bestand tegen oplosmiddelen en voorkomt haaruitval.

De bles bepaalt voor een groot gedeelte de mate van verfopname en –afgifte van de kwast tijdens het schilderen. De kwast heeft als groot voordeel dat de bles tijdens gebruik steeds verder inslijt, hier door gaat de kwast steeds prettiger schilderen. De serie 70 is een uitstekende kwast voor het verven van randen van plafonds en muren met latex of dispersie verven. De gelakte beuken houten stelen zorgen voor een prettige ligging in de hand en voor de juiste balans in de kwast. De kwast is verkrijgbaar in de maten 16, 20 en 24.

Advies voor het bewaren van Varkensharen kwasten,

1. De kwast na gebruik zoveel mogelijk van verf ontdoen door deze goed uit te strijken.
2. Hardnekkige verfresten aan de rand voorzichtig met bv een plamuurmes verwijderen.
3. De andere verfresten verwijderen met een kwastenreiniger of terpentine.
4. Daarna de kwast bij kamertemperatuur laten drogen na de droging een beetje lijnolie toevoegen en kwast hangend wegleggen hierdoor behoudt de kwast zijn vorm.

Technische gegevens

Merk CaluPaint
Materiaal Chinees varkenshaar
Eigenschap Patentpuntkwast

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren