CaluGreen BIO: 100% chemievrije reinigers

Alle sectoren - CaluGreen BIO 100% chemievrij reinigen
Enzymatische reinigers zijn goed voor mens, milieu én portemonnee
Een van de ‘Groen is goed doen’ stappen die we zetten, is het op de markt brengen van enzymatische reinigingsmiddelen die veilig zijn voor mens, dier en milieu. Deze 100% chemievrije reinigers bevatten enzymen en micro-organismen die vervuiling afbreken tot water en onschadelijke kooldioxide.
Justus Lurvink, verantwoordelijk voor de microbiologische reinigers bij Carel Lurvink: “We zouden vaker naar de natuur moeten kijken. De natuur heeft namelijk voor elk probleem een oplossing. Het gebruiken van enzymen en micro-organismen om te reinigen is een van de vele voorbeelden van de kracht van de natuur. Dat onze microbiologische reinigingsmiddelen niet alleen een oplossing zijn uit de natuur, maar ook een oplossing die goed is vóór de natuur, geeft mij energie om hierin te blijven door ontwikkelen.”

Unieke en zeer geconcentreerde samenstelling

“Dankzij de zeer geconcentreerde samenstelling is het mogelijk om met deze reinigingsmiddelen organisch vuil, zoals zetmeel, suikers en dierlijke en plantaardige vetten te verwijderen. Maar ook minerale oliën, zoals WD40, diesel, roet van uitlaatgassen en smeerolie. En dat zonder chemische toevoegingen, zoals ethanol of chloor. Dat maakt onze microbiologische reinigers uniek in de markt. De enige toevoeging is een etherische - en dus plantaardige - olie die zorgt voor een aangename geur.

Verschillende soorten reinigingsmiddelen

Justus: “Voor het verwijderen van organische vervuiling heb je een andere samenstelling van enzymen en microben nodig dan voor het verwijderen van minerale oliën. Onze reinigers worden volgens onze unieke Probiat® formule samengesteld. Voor elk product hebben we onze eigen receptuur van specifieke enzymen en microben ontwikkeld en alle microbiologische reinigers produceren we zelf.”

Dagelijkse en periodieke reinigers voor de facility en medische sector

“Voor de facility en medische sector hebben we verschillende chemievrije producten in ons assortiment. Een dagelijkse reiniger voor de vloer, het interieur en het sanitair en een krachtige periodieke ontkalker. We merken dat er steeds meer vraag is naar microbiologische reinigingsmiddelen omdat steeds meer organisaties, zoals gemeentelijke instellingen en schoonmaakbedrijven, aan moeten tonen dat ze duurzaam en minder milieubelastend bezig zijn. We krijgen veel positieve reacties van onze klanten. Zowel over het eindresultaat als het gebruiksgemak. We zijn daarom ook volop aan het testen en zullen de komende tijd nieuwe chemievrije reinigers introduceren.”

Industriële reinigers voor de voedingsindustrie

“Naast de dagelijkse reinigers hebben we speciaal voor de voedingsindustrie twee industriële vloerreinigers ontwikkeld. De CaluGreen BIO X10 industriële vloerreiniger voor dagelijks gebruik en de CaluGreen BIO X20 sterke industriële vloerreiniger voor zware vervuiling. Deze vloerreinigers zorgen ervoor dat een groot gedeelte van de organische verbindingen worden afgebroken, waardoor de vloer direct een stuk schoner wordt. Daarnaast hebben we een waterzuiveringsproduct aan ons assortiment toegevoegd: CaluGreen BIO X100 waste water treatment. Voedingsbedrijven kunnen dit middel gebruiken om het afvalwater in (vet)putten aanzienlijk schoner te krijgen.”

Minerale olie- en vetreiniger voor de industriesector

Voor de industriesector hebben we een minerale olie- en vetreiniger ontwikkeld. De CaluGreen BIO V15 verwijdert aanslag van roet, uitlaatgassen en ander verkeersvuil. Daarnaast is het geschikt voor het reinigen en ontvetten van vloeren, machines, machineonderdelen en gereedschappen. Met CaluGreen BIO W100 waste water treatment, ons afvalwaterzuiveringsproduct, is het mogelijk koolstofverbindingen in het water te verminderen.”

Positieve impact op het milieu

“Het gebruiken van chemie en het lozen van schadelijk afvalwater wordt in de toekomst steeds zwaarder belast. Doordat onze microbiologische reinigingsmiddelen chemievrij zijn, besparen klanten niet alleen op lozingskosten, maar maken zij ook daadwerkelijk impact. Er verdwijnen namelijk geen chemicaliën meer door het afvalputje. En doordat de enzymen en micro-organismen een groot gedeelte van het vuil afbreken, is het afvalwater ook nog eens een stuk schoner. Dit in tegenstelling tot de traditionele reinigingsmiddelen waarbij het vuil niet wordt afgebroken, maar weggespoeld wordt met veel en heet water. Het grote nadeel hiervan is dat dit water afkoelt, waardoor vettigheid weer gaat stollen en je ook nog verstoppingen kunt krijgen.

Onze microbiologische reinigers werken effectief in water met een temperatuur tussen de 0 en 45 graden Celsius. Ook heeft het product een effectieve nawerktijd. De eventueel aanwezige biofilm wordt afgebroken, waardoor het gereinigde oppervlak nog lang echt schoon blijft en er geen onaangename geurtjes ontstaan.”

Sociale impact

“Bij sterke vervuiling worden vaak reinigingsmiddelen gebruikt die schadelijke chemische stoffen bevatten. Vaak is de pH-waarde 13 of 14 en heb je te maken met bijtende stoffen. Deze middelen op de huid krijgen of inademen, heeft een negatieve impact op de gezondheid van degenen die er mee moeten werken. Onze microbiologische reinigers daarentegen zijn pH-neutraal, bevatten geen zouten of chemicaliën en voldoen aan bioveiligheidsniveau 1 volgens de ATCC. Deze organisatie deelt alle bestaande micro-organismen in op basis van hun bioveiligheid, waarbij niveau 1 staat voor veilige micro-organismen en niveau 4 voor zeer besmettelijke ziekteverwekkers.

Microbiologische reinigers zijn zeer eenvoudig in gebruik

Er is vrijwel geen inwerktijd en er hoeven geen ingewikkelde stappen worden genomen voor het reinigen. Dit levert veel tijdbesparing op. Wel is het belangrijk om de middelen niet te mengen of in aanraking te laten komen met chemicaliën en geen water te gebruiken dat warmer is dan 45 graden. Omdat enzymen werken door te bewegen, moet je wrijving creëren en zorgen dat het schuimt. De enzymen en micro-organismen doen de rest.

Positieve impact op je portemonnee

“Door de unieke hoge concentraties van de ingrediënten is de prijs per liter hoger dan de traditionele reinigingsmiddelen, maar onder de streep levert het veel meer op. Voor zowel de portemonnee als de omgeving. Onze producten werken het beste in handwarm in plaats van heet water en je hoeft minder na te spoelen. Dus je verspilt veel minder water én je bespaart op de energiekosten, omdat het water niet verwarmd hoeft te worden. De producten bevatten geen chemische stoffen en het vuil wordt direct afgebroken, waardoor je veel minder lozingskosten hoeft te betalen.

Door het ontbreken van gevaarlijke stoffen kunnen onze producten overal en in alle hoeveelheden veilig opgeslagen worden en is er geen speciale opslagruimte nodig. Bovendien tast veelvuldig gebruik van sterke chemische middelen vloeren, oppervlakken en schoonmaakmaterialen aan, waardoor deze veel vaker en sneller vervangen of gerepareerd moeten worden. Door onze microbiologische reinigers te gebruiken, kun je uiteindelijk juist flink besparen op de schoonmaakkosten,” besluit Justus.

Gerelateerde artikelen