De 5 populairste blogs van 2021

Het loopt weer tegen het einde van het jaar en dat betekent traditioneel gezien de tijd van lijstjes. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven! Daarom deze keer de vijf meest gelezen blogs van 2021.

Het zal niemand verbazen dat er weer een aantal coronagerelateerde blogs tussen staan, maar we zien dit jaar ook twee ‘oude bekenden’. Blogs die vorig jaar ook al in de top 5 zijn geëindigd. Bekijk onderstaand overzicht voor de populairste blogs van 2021 of ga naar onze blogpagina voor al onze blogs.

1. Wat is het verschil tussen afhankelijke en onafhankelijke adembescherming?

Als er op de werkplek gevaarlijke stoffen vrijkomen, is het belangrijk dat uw werknemers deze stoffen niet inademen. Hiervoor zijn veel verschillende vormen van adembescherming verkrijgbaar, die te verdelen zijn in twee hoofdcategorieën: afhankelijke en onafhankelijke adembescherming. Wat is wat? En wanneer heeft u afhankelijke of juist onafhankelijke adembescherming nodig? Lees verder.

2. Waar moet u op letten bij het inkopen en gebruiken van nitril disposable handschoenen?

Vroeger werden wegwerphandschoenen alleen door chirurgen en medici gebruikt. Nu zien we de disposable handschoen bijna op elke werkvloer. Disposable handschoenen zijn tegenwoordig vaak gemaakt van nitril. Wat nitril is en wat de voordelen zijn? En waar u op moet letten bij het inkopen van nitril wegwerphandschoenen? Dat leest u in ons blog. Lees verder.

3. Materialen afplakken? Gebruik deze tips om de juiste tape te kiezen

Afplakken met tape lijkt zo eenvoudig - tot u ontdekt dat er voor vrijwel iedere ondergrond een andere tape bestaat. De ene ondergrond is teer en breekt snel af, terwijl de andere glad of juist erg ruw is. De juiste tape heeft precies voldoende kleefkracht om de ondergrond genoeg te beschermen zonder deze te beschadigen. Maar waarop moet u nu precies letten bij het kiezen van de juiste tape? Enkele handige tips uit de praktijk. Lees verder.

4. Jaarverslag Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2020

Bij Carel Lurvink gaan duurzaam ondernemen en bedrijfseconomisch rendement hand in hand. Voor ons hoort maatschappelijk verantwoord ondernemen bij een professionele en duurzame vorm van ondernemerschap. Dat komt voort uit onze roots als familiebedrijf. Wij willen namelijk gewoon netjes met mensen en onze omgeving omgaan, nu en met zorg voor de toekomst. Het zit als het ware in ons ‘groene bloed’. Lees verder.

5. FFP2 mondmaskers voor de zorg?

In de strijd tegen het coronavirus stelde de Duitse deelstaat Beieren het dragen van FFP2 mondmaskers al eerder verplicht voor zorgpersoneel. Ook inwoners moeten ze dragen in winkels en het openbaar vervoer. Vanaf 25 januari 2021 is het in heel Duitsland verplicht FFP2 of medische mondmaskers te dragen in publieke ruimtes. Ook in Nederland gaan hiervoor nu stemmen op. Maar wat zijn FFP2 mondmaskers? Waarom zouden ze beter zijn? En waarom werden ze voorheen dan niet geadviseerd? U leest het in ons blog. Lees verder.

Gerelateerde artikelen