Filters
Eigenschap

Wondverzorging

23 producten

Active filters

Wondverzorging bestellen?

Het gebeurt sneller dan je denkt; een snijwond, een scheurwond, een schaafwond, een verbranding of een andere verwonding. Vaak worden kleine wondjes niet serieus genomen en niet goed verzorgd. Echter is het ook erg belangrijk kleinere wondjes goed te behandelen. Bij een verwonding is de beschermende functie van de huid verminderd. Voor de verzorging van wonden biedt Carel Lurvink een uitgebreid assortiment wondverzorging. Ga bij twijfel altijd naar een dokter! Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment wondverzorging. De producten zijn van merken als Akla, HeltiqSalvequick, Utermohlen, WaterJel en Caluguard.

In ons assortiment wondverzorging vindt u de volgende producten:
-        Verschillende soorten, maten en kleuren (zelfklevende) pleisters
-        Zelf ondersteunende bandages
-        Brandwonden gel
-        Pleisterdispensers
-        Gaaskompres
-        Brandwonden kompres & wondkompres
-        Wondsnelverband
-        Hechtpleisters
-        Vingerbob
-        Talkpoeder

Detecteerbare wondverzorging

Carel Lurvink biedt uiteraard ook detecteerbare wondverzorging. Detecteerbare artikelen kunnen worden opgespoord door detectiesystemen. De artikelen kunnen bijvoorbeeld zichtbaar gemaakt worden met röntgenstraling of metaaldetectoren. U wilt immers niet dat gebruikte wondverzorging in voedsel, medicijnen of andere producten terecht komt. Dat kan namelijk ernstige gevolgen hebben op gebied van hygiëne en besmettingen. Detecteerbare wondverzorging kan dus van pas komen als er bijvoorbeeld een pleister losraakt en de vieze pleister in voedsel, medicijnen of andere producten terechtkomen, er vervolgens gemakkelijk uitgehaald kan worden.

Hoe reinigt en behandelt u wonden?

Ten eerste is het van uiterst belang dat uw handen droog en schoon zijn. Daarna moet de wond ontsmet worden met desinfectant zoals Sterillium. De verdere behandeling is afhankelijk van de soort wond. Bij open of bloedende wonden is het aangeraden wegwerphandschoenen te dragen. De wond moet schoongespoeld worden. Dit kan met water, een fysiologische zoutoplossing of door de wond even te laten ‘doorbloeden’. Daarna moet de wond ontsmet worden en verbonden met een pleister of gaasje. Schaafwonden kunnen beschermd worden tegen vuil door middle van een vetgaasje, wondfolie of hydrocolloid-plak. Grote en diepere snijwonden moeten binnen 6 uur gehecht worden door een dokter.

Meest voorkomende soorten wondbedekkers

Verbandgaas & kompres: Verbandgaas en kompres dienen ter bedekking van een wond of als absorberend verband. Ze zijn goedkoop en goed te gebruiken in combinatie met ontsmettingsmiddelen. Het verschil tussen verbandgazen en kompressen zijn dat kompressen dikker zijn en meer vocht opnemen. Hechtpleisters: hechtpleisters worden gebruikt voor het vastzetten van verbandgazen. Er bestaan veel verschillende soorten hechtpleisters: waterafstotend, elastisch, scheurbaar, stevigere. Wondpleisters: Pleisters beschermen wonden tegen vuil, vocht en stoten mits de pleister de gehele wond goed afdekt. Bovendien absorberen pleisters wondvocht en bloed. Ze zijn ideaal voor kleine oppervlakkige wondjes.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten via 053 - 434 43 43.