HeltiQ gaascompres small 5x5cm 16st

Art: 556411
  • Al 130 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online bestelgemak
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze Customer Solution Specialist Marcel Tersteeg

Pluspunten

  • Biedt bescherming
  • Steriel
  • Voelt zacht aan

Symbolen

Doos papier Doos papier Folie LDPE Plastic Folie LDPE Plastic

Omschrijving

HeltiQ gaaskompres is een steriel kompres voor het reinigen en afdekken van natte en droge wonden (natte wonden zijn wonden met veel wondvocht). Het kan samen met iedere (ontsmettende) vloeistof worden gebruikt. Het HeltiQ gaaskompres heeft een fijne structuur en is gemaakt van 100% katoen. Hierdoor kan het een grote hoeveelheid wondvocht opnemen. Bovendien is het kompres comfortabel en zacht. Het rafelt niet en blijft goed in model. Het kompres is steriel en biedt een eerste bescherming tegen vuil, vocht en bacteriën.

Inhoud

5x5cm - 16 stuks
10x10cm - 100 stuks

Gebruiksaanwijzing

Het gaaskompres kan direct na reiniging op de schone wond worden aangebracht voor opname van wondvocht (indien aanwezig) en bescherming van de wond:
Reinig en ontsmet de wond met een ontsmettingsmiddel. Voor het aanbrengen van dit ontsmettingsmiddel kunt u een gaaskompres gebruiken.
Haal het gaaskompres pas op het laatste moment uit de verpakking (zie ook aanwijzingen op de verpakking), dit om ervoor te zorgen dat het steriel blijft. Houdt het kompres tussen duim en wijsvinger vast of gebruik een pincet.
Leg het gaaskompres op de wond.
Zet het kompres vast met een hechtpleister of een (zelfhechtend) fixatiewindsel.

Tips

Voor verwijderen: trek het kompres heel voorzichtig los. Als het kompres aan de wond of de huid kleeft, probeer het dan met lauw water los te weken. Controleer de wond en het verband regelmatig op doorlekken of indrogen (verkleving van gaas en wond) Verwissel het verband in ieder geval dagelijks.

Bewaaradvies en houdbaarheid

Bewaar het gaaskompres op een droge en donkere plaats in de oorspronkelijke, ongeopende verpakking. Het kompres blijft dan gedurende 5 jaar steriel. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking.

HeltiQ

Dit premium A+ product beschikt over een volledig assortiment wondverzorging. Heeft u vragen over het gebruik of toepassing van dit product? Stuur een mail naar [email protected] of bel één van onze medewerkers: 053 - 434 43 43.

Technische gegevens

Merk Heltiq

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren