Carel Lurvink
Terug naar overzicht

CaluPaint patentpuntkwast super 39

:139NR8
35,88 ( p. st.) excl. btw
Omschrijving

De CaluPaint patentpuntkwast super 39 is een top, traditionele vakkwast van zeer hoge kwaliteit. Deze, in Nederland geproduceerde, kwast wordt al jaren door de vakman gebruikt.

Een belangrijk kwaliteitsaspect van de patentpuntkwast wordt bepaald door de manier waarop de haren in de kwast worden gezet. De CaluPaint patentpuntkwast super 39 is gemaakt van zuiver 1e klas zwart Chinees varkenshaar en is daarom uitermate geschikt voor synthetische verven. Om de ronde vorm te maken in de punt van de kwast, worden de haren rond gezet in de bus. De bus is vermessingd en heeft een verstevigde touwwoeling welke kan worden verwijderd wanneer de kwast stugger wordt door slijtage. Hierdoor blijft de kwast langer soepel en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de varkenshaar bles.

De bles bepaalt voor een groot gedeelte de mate van verfopname en –afgifte van de kwast tijdens het schilderen. De patentpuntkwast heeft als groot voordeel dat de bles tijdens gebruik steeds verder inslijt, hier door gaat de kwast steeds prettiger schilderen. De CaluPaint Super 39 is een uitstekende lakkwast voor de verwerking van oplosmiddel houdende lakken en primers.
Onze patentpuntkwast is bol op gezet om het schilderen op kleine oppervlakken zoals kozijnen, hoeken en profielen tot een simpele klus te laten behoren. De gelakte beuken houten stelen zorgen voor een prettige ligging in de hand en voor de juiste balans in de kwast. De katoenen touwwoeling zorgt voor de juiste flexibiliteit van de haren en zorgt voor een gesloten stand van de haren. De kwast is verkrijgbaar in de maten 8 tot en met 22.

Advies voor het bewaren van varkensharen kwasten

1. De kwast na gebruik zoveel mogelijk van verf ontdoen door deze goed uit te strijken.
2. Hardnekkige verfresten aan de rand voorzichtig met bv een plamuurmes verwijderen.
3. De andere verfresten verwijderen met een kwastenreiniger of terpentine.
4. Daarna de kwast bij kamertemperatuur laten drogen na de droging een beetje lijnolie toevoegen en kwast hangend wegleggen hierdoor behoudt de kwast zijn vorm.

CaluPaint kwasten

Of het nu gaat om een wegwerpkwast voor eenmalig gebruik of een kwaliteitskwast, CaluPaint biedt voor iedere situatie een passende kwast. Van ronde en platte kwasten tot radiatorkwasten, bokkepoten en blokwitters. Onze kwasten zijn van zuiver Chinees varkenshaar voorzien, de ultieme grondstof voor de verfkwast. Een varkenshaar is aan de wortelzijde dikker dan aan de uiteinden, hierdoor kunnen de haren de verf goed vasthouden en weer geleidelijk afgeven.

Uitgebreid assortiment

Naast CaluPaint kwasten, bieden wij ook CaluPaint rollers en CaluPaint (telescoop)stelen.
Wilt u meer weten over CaluPaint? Of een try-out box aanvragen? Bekijk dan hier de merkpagina.

Vragen over dit product?

Neem contact op met onze product specialist Jurgen Wassenaar

Jurgen Wassenaar
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur